Evenimentul Zilei > International > Al Qaeda își învață militanții cum să scape de JUSTIȚIE. VEZI clipul VIDEO inspirat de dezvăluirile lui Edward Snowden
Al Qaeda își învață militanții cum să scape de JUSTIȚIE. VEZI clipul VIDEO inspirat de dezvăluirile lui Edward Snowden

Al Qaeda își învață militanții cum să scape de JUSTIȚIE. VEZI clipul VIDEO inspirat de dezvăluirile lui Edward Snowden

Rețeaua teroristă a publicat, pe YouTube, un tutorial video în care îi învață pe militanții islamiști cum să scape de supravegherea serviciilor antiteroriste occidentale, folosindu-se de informațiile dezvăluite în ultimul an de către fostul colaborator CIA, Edward Snowden. Clipul confirmă astfel cele mai mari temeri ale serviciilor secrete americane și britanice, care avertizaseră că dezvăluirile lui Snowden vor fi folosite de către teroriști pentru propriile interese.

Tutorialul video, cu o durată de șapte minute și jumătate, oferă detalii grafice despre modalitățile în care teroriștii pot evita măsurile de supraveghere utilizate de FBI pentru a le spiona convorbirile telefonice și online. Informa'iile furnizate de Al Qaeda cuprind numele țărilor occidentale și ale companiilor IT și de telefonie mobilă care colaborează cu agențiile de securitate. Mai mult decât atât, tutorialul video conține o listă de softuri și de unde pot fi ele obținute astfel încât comunicațiile dintre membrii rețelelor teroriste să nu mai fie interceptate de către anchetatori.

"O să vă arătăm câteva metode noi prin care inamicul ne urmărește, dar și o serie tehnologicii de război moderne (…) Fiecare mujahedin care nu-și protejează acțiunile poate fi o sursă importantă de informații în mâinile dușmanilor. Inamicul îi poate afla toate convorbirile și întâlnirile folosindu-se de telefonul, laptopul sau tableta lui (…) Nu uitați, stă în puterea voastră să le oferiți acestor spioni doar acele informații pe care vreți voi să le afle", se arată în prezentarea video postată de Al Qaeda.