Mugur ISĂRESCU vs. Ion ȚIRIAC. ADEVĂRUL despre PROCESUL dintre STELELE TENISULUI românesc și BNR

Mugur ISĂRESCU vs. Ion ȚIRIAC. ADEVĂRUL despre PROCESUL dintre STELELE TENISULUI românesc și BNR

De luni seară încoace, o știre face ocolul presei, Banca Națională a României i-ar fi deschis proces Simonei Halep, miza fiind terenul Arenelor BNR, informația fiind făcută publică de celebrul Ilie Năstase.

Am căutat pe siteul instanțelor acest proces, foarte interesant, mai ales că despăgubirile cerute de BNR ar fi fost de un milion de euro.

Am găsit o singură acțiune cu personajele invocate de Ilie Năstase, acțiune de care a amintit în treacăt și magnatul Ion Țiriac în recentul său interviu pentru Antena 3: ”Am dat în judecată BNR, dar se pare că nu putem fi parte a unui proces pentru că nu suntem proprietarii. Intrebarea mea este cine atunci se leagă de treaba asta?”

Este vorba de dosarul cu numărul 47451/3/2017, o acțiune judecată la Secția a VI-a Civilă, având tema ”acțiune în constatare anulare act, răspundere delictuală”. Procesul a început la 18 noiembrie 2017 și s-a încheiat prin pronunțarea din 13 decembrie 2018.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reclamanții sunt nume arhicunoscute din tenisul românesc: Ion Țiriac, Ilie Năstase, Andrei Pavel, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Horia Tecău, Marius Copil, George Cosac, Teodora Cercel și Cosmin Hodor. Pârâții sunt: Banca Națională a României, Statul român prin Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Tineretului și Sportului. Motivul procesului este administrarea Complexului Arenele BNR, subiect vechi de dispută între organizatorul de turnee Ion Țiriac și Bancă.

Între 22 iunie 2018 și 6 iulie, procesul a trenat pe subiectul plății unei taxe suplimentare de timbru de către reclamanți, apoi instanța a constatat că s-a plătit un supliment de 96.025 lei.

În fine, pe 13 decembrie, instanța a respins cererea reclamanților: ”respinge primele trei capete de cerere ca lipsite de interes (adică reclamanții nu aveau interesul de a cere instanței căderea BNR din drepturi n.n.). Respinge capătul de cerere având ca obiect daune morale ca nefondat. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare.” Adică procesul va continua la Curtea de Apel București.

Daunele morale cerute de reclamanți sunt cele care au dus la majorarea taxei de timbru judecată pe timpul verii trecute.