Irina Tănase va fi în culmea fericirii! Veste uriașă pentru Liviu Dragnea. S-a decis

Irina Tănase va fi în culmea fericirii! Veste uriașă pentru Liviu Dragnea. S-a decis sursa: Arhiva EVZ

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a primit o veste importantă din partea magistraților de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul în Luxemburg. Politicianul a obținut rejudecarea dosarului Tel Drum, conform hotărârii anunțate joi de judecătorii organului juridic suprem al Uniunii Europene (UE).

Astfel, Liviu Dragnea câștigă timp prețios pentru strategia de apărare stabilită de avocații săi pentru dosarul Tel Drum. Vorbim despre un dosar de corupție și deturnare de fonduri europene.

La hotărârea de joi s-a ajuns după ce în urmă cu doi ani, Dragnea ataca în justiție răspunsul Comisiei Europen. Era vorba despre o plângere pe care fostul social-democrat a depus-o din cauza modului în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Tel Drum.

La acea vreme, politicianul a cerut Tribunalului Uniunii Europene anularea raportului OLAF care constata o fraudă cu fonduri europene în dosarul Tel Drum. În urma acelui raport, el a fost acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Conform deciziei CJUE de joi, 13 ianuarie 2022, „se anulează Ordonanța Tribunalului Uniunii Europene din 12 mai 2020, în măsura în care, prin această ordonanță, Tribunalul a respins ca inadmisibilă acțiunea formulată de domnul Liviu Dragnea în anularea scrisorii din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) din 1 octombrie 2018, în măsura în care, prin această scrisoare, OLAF i-a refuzat să îi acorde acces la documentele solicitate în scrisoarea sa din 22 august 2018.”

Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional

Amintim că OLAF a semnalat o fraudă cu fonduri europene în domeniul construcției de drumuri și a recomandat recuperarea integrală a prejudiciului în valoare de 21 de milioane de euro. Una dintre fraude viza compania Tel Drum.

foto: arhiva EVZ

Dragnea este urmărit penal în acest dosar pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și deturnare de fonduri europene, dar și de favorizarea companiei pentru acordarea contractelor.

Faptele ar fi fost comise când el era președinte al Consiliului Județean Teleorman. La 11 decembrie 2018, Liviu Dragnea a reclamat Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene (CJUE) după ce procurorii de la Bruxelles au refuzat să înceapă o investigație asupra (OLAF), în legătură cu dosarul Tel Drum.

Atunci, Dragnea a contestat raportul OLAF motivând că nu i-au fost respectate dreptul de a fi audiat și prezumția de nevinovăție. Prin urmare, a cerut Tribunalului UE anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018, și obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată.

În mai 2020, fostul lider al PSD pierduseprocesul de la Tribunalul UE, ce a respins acțiunea împotriva Comisiei Europene (CE) pe motiv de inadmisibilitate.

Ne puteți urmări și pe Google News