IRGC și-a anunțat intenția de a merge mai departe cu procedura de achiziționare a 800 de tancuri moderne de tip Karrar, ca parte a planului de modernizare a forțelor armate ale Iranului.
Noul tanc principal produs de Iran are un sistem modern, electro-optic, de control al focului, un aparat de țintire cu laser și un calculator balistic, fiind capabil să atace ținte mobile și fixe, atât în timpul ​​zilei, cât și al nopții. Tancul este echipat cu o nouă turelă sudată, aceasta fiind înarmată cu o mitralieră de calibrul 125 mm. Echipajul poate lansa rachete ghidate cu laser, probabil din tunul principal, având și o mitralieră de calibrul 12,7 milimetri, acționată de la distanță.
În ceea ce privește blindajul noului tanc, acesta dispune de plăci blindate reactive pentru protecția împotriva obuzelor anti-tanc, rachetelor obișnuite și rachetelor antitanc. Modelul Karrar este echipat cu cea mai recentă generație de blindaj, cu ERA (Blindaj Reactiv cu Explozie) în partea frontală a corpului vehiculului și la turelă.
În luna februarie, comandantul forțelor armate terestre iraniene, Generalul de Brigadă Kioomars Heidari, a declarat că toate contractele pentru folosirea tancului iranian Karrar sunt gata de a fi trimise forțelor armate iraniene.
Acesta a remarcat, de asemenea, că tancul Karrar este unul dintre puținele proiecte care au primit contracte de la armată și care urmează să intre în producție de masă.
În ciuda asemănării sale, ca aspect, cu tancul rusesc T-90MS, tancul iranian Karrar reprezintă un proiect militar local.