Evenimentul Zilei > International > Iran. Mohsen Fakhrizadeh, ucis cu o mitralieră controlată prin satelit
Iran. Mohsen Fakhrizadeh, ucis cu o mitralieră controlată prin satelit

Iran. Mohsen Fakhrizadeh, ucis cu o mitralieră controlată prin satelit

Apar noi detalii despre eliminarea savantului nuclear al Republicii Islamice, o operațiune atribuită Israelului.

Mohsen Fakhrizadeh, omul de știință din Iran, care și-a pierdut viața într-un atac la sfârșitul lunii noiembrie, în Teheran, ar fi fost ucis de o mitralieră controlată prin satelit cu ajutorul „inteligenței artificiale”, a declarat contraamiralul Ali Fadavi, comandant adjunct al Gardienilor iranieni ai Revoluției.

Fizicianul Mohsen Fakhrizadeh călătorea pe o autostradă cu o echipă de securitate formată din 11 membri ai Gardienilor Revoluției în momentul în care când mitraliera s-a focalizat pe chipul savasntului  și a tras 13 gloanțe, a declarat contraamiralul Ali Fadavi, citat de agenția de știri Mehr.

Arma automată, fixată pe un pickup, „pur și simplu s-a focalizat pe chipul martirului Fakhrizadeh în așa fel încât soția sa, care se afla la doar 25 de centimetri distanță, nu a fost lovită de un glonț”, a adăugat Ali Fadavi, citat de France 24.

O armă controlată prin Internet

Acest dispozitiv a fost „controlat de internet” via satelit și a folosit o „cameră sofisticată și inteligență artificială” pentru a-și găsi ținta, a continuat Ali Fadavi, adăugând că șeful securității omului de știință a fost lovit de patru gloanțe „când s-a aruncat asupra lui” pentru a-l proteja.

„Niciun terorist nu se afla la fața locului”, a precizat adjunctul Gardienilor Revoluției. Agenția Mehr și alte mass-media locale nu au spus dacă Ali Fadavi a menționat moartea altor persoane în acest atac.

Autoritățile iraniene au acuzat Israel și Mujahedinii Poporului, un grup de opoziție interzis în Iran, că sunt responsabili pentru asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.