IPS Teodosie, sfaturi pentru românii care merg la mare: ”Să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine”

IPS Teodosie, sfaturi pentru românii care merg la mare: ”Să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine” îPS Teodosie. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mersul la mare și credincioșii - un subiect discutat de multe ori în spațiul public și controversat pentru multe persoane. IPS Teodosie atrage atenția în acest sens, că deplasarea pe litoral nu reprezintă un păcat, însă cu o singură condiție.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține că oamenii trebuie să fie cumpătați, chiar și când merg în vacanțe. Arhiepiscopului Tomisului i s-a adresat o întrebare cu privire la un subiect controversat pentru oamenii religioși. Unele voci susțin că nu ar trebui "amestecată" viața spirituală cu mersul la mare. Pe de altă parte, viața religioasă nu poate fi separată de celelalte activități de zi cu zi.

Demonii nu iau vacanță la mare

IPS Teodosie este de părere că mersul la mare este un obicei bun și sănătos. Nu mai este însă, plăcut în fața lui Dumnezeu, atunci când oamenii nu își înfrânează poftele trupului. Cei care se duc la mare și ”privesc acolo unde nu se cuvine” comit un păcat, spune IPS Teodosie.

Într-o emisiune difuzată de Radio Dobrogea, IPS Teodosie a fost întrebat dacă ”este păcat” să mergem la mare. ”Apare și această întrebare. E păcat să mergi la mare, să te îmbăiezi, să .. ?”, s-a exprimat moderatorul emisiunii.

Ne puteți urmări și pe Google News

IPS Teodosie a declarat că cei care merg la mare trebuie ”să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine”.

"Mi se pare o rușine de neacceptat"

Pe de altă parte, Arhiepiscopul Tomisului a subliniat că nu se cuvine ca, la mare, oamenii să se dezbrace complet.

”Dacă te duci la mare să nu rămâi în zona cuviinței, sigur că e păcat - că am auzit, n-am văzut, nici nu vreau să văd - că sunt oameni care merg la mare și se duc total dezbăcați cu tot cu copii. Aici mi se pare o rușine de neacceptat.

Dacă mergi cu bună cuviință, pentru sănătate, cum să fie păcat? Nu e păcat. E pentru tratament. Dar, sigur, trebuie să meargă omul cu bună cuviință: să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine, să meargă în familie. Să nu se meargă să privească ce nu trebuie și unde nu trebuie. Și atunci nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, să păstrezi buna cuviință, să nu deviezi cu nimic de la moralitate. Este foarte sănătos și bine să mergi la mare”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.