Evenimentul Zilei > Actualitate > Ipozeză-bombă! Vaccinul ar fi fost amânat deliberat. Ce s-a urmărit cu acest gest necugetat
Ipozeză-bombă! Vaccinul ar fi fost amânat deliberat. Ce s-a urmărit cu acest gest necugetat

Ipozeză-bombă! Vaccinul ar fi fost amânat deliberat. Ce s-a urmărit cu acest gest necugetat

Un expert în biotehnologie a declarat că anunțul cu vaccinul de succes a fost întârziat în mod deliberat până după alegeri.

Un expert din sectorul biotehnologiei a sugerat că anunțul unui nou vaccin anti COVID-19 de succes a fost amânat în mod deliberat până după alegerile prezidențiale, astfel încât să nu sporească șansele lui Trump de a câștiga alegerile prezidenţiale.

Ieri s-a anunțat că un nou vaccin dezvoltat de Pfizer și BioNTech a avut o rată de succes de 90% în prevenirea apariției coronavirusului. În ciuda unui anumit scepticism cu privire la lansarea vaccinului, unele guverne au sugerat că ar putea fi disponibil imediat luna viitoare, dacă va primi aprobarea rapidă.

Potrivit lui Barry Norris de la Argonaut Capital Partners, un expert în sectorul biotehnologiei, anunțul ar fi putut fi făcut mai devreme și probabil că a fost întârziat, astfel încât Trump să nu poată culege un posibil succes dacă vaccinul dă rezultate excepţuinale.

Nu au vrut să anunțe înaintea alegerilor prezidențiale în cazul în care „vestea bună” l-ar fi ajutat pe Trump

Dacă Norris are dreptate în a sugera că anunțul a fost întârziat din motive politice, înseamnă că a fost o amenințate la sănătatea oamenilor deoarece este ştiut faptul că cei din industria farmaceutică nu-l plac pe Trump.

Procesul Pfizer / BioNTech a început în iulie și a implicat 43.538 de voluntari, dintre care jumătate au primit vaccinul și jumătate dintre ei au primit un placebo. Comitetul a emis raportul său atunci când 94 dintre acești participanți au dezvoltat COVID-19 cu cel puțin un simptom. Ceea ce nu știm încă este câți dintre cei 94 care au fost infectați şi li s-a administrat vaccinul și la câți li s-a administrat placebo?

Nici nu știm cât va dura efectul acestui vaccin. Tot ce știm până acum este că vaccinul sa dovedit a fi eficient la 28 de zile după a doua dintre cele două doze.

Nici nu avem încă multe informații despre posibilele efecte secundare în rândul grupului care a primit vaccinul. Etapele anterioare ale studiului au relevat unele efecte secundare, cum ar fi oboseala, durerile de cap și frisoanele, dar nu au fost încă publicate informații despre cât de răspândite au fost aceste efecte în grupul mare de participanţi, informează summitnews.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: