Ipoteză uluitoare a oamenilor de știință! S-a descoperit locul în care se crede că s-a născut Iisus Hristos

Cel mai sacru şi iubit loc de pelerinaj, în pericol. ISIS a plănuit atacuri teroriste în Nazaret

Deși Biblia acordă destul de puțină importanță locului în care a venit pe lume Mântuitorul, un cercetător britanic afirmă că a descoperit o locație secretă în Israel, care oferă indicii plauzibile că aici s-ar fi născut Iisus.

Un adăpost din secolul 1 sculptat într-un deal de calcar din Israel, în regiunea istorică Nazaret, ar putea fi locul în care s-a născut Iisus Hristos, care alături de Fecioara Maria și de tatăl său vitreg Iosif ar fi trăit în locația respectivă, afirmă un profesor universitar din Marea Britanie.

Profesorul Ken Dark de la Universitatea din Reading a petrecut 14 ani analizând locația din cărămizi și mortar, despre care susține că ar fi locul în care a venit pe lume Mântuitorul. Inițial cercetătorul a studiat o altă locație din Israel. Acesta afirmă, citat de BBC News, că deși inițial avea în plan să studieze un vechi centru de pelerinaj bizantin, a avut indicii că a descoperit locul în care Iisus ar fi fost născut de Fecioara Maria, în situl arheologic Surorile din Nazaret. După părerea britanicului, se știu destul de puține lucruri despre acest capitol esențial din Biblie.

Mănăstirea Surorilor din Nazaret, un loc plin de taine

Locul respectiv a fost odinioară cripta unei biserici bizantine, special construită pentru a-l proteja, arată dovezi istorice. Deasupra bisericii se află o mănăstire, care a dat cărții britanicului titlul de "Mănăstirea Surorilor din Nazaret: un sit din perioada romană, bizantină și cruciată în centrul Nazaretului", publicată în septembrie. Potrivit Daily Mail, așezarea este probabil o casă cu curte, care are sufragerie și camere de depozitare, precum și o terasă pe acoperiș. Potrivit istoricilor, nu sunt multe așezăminte cu intrare din piatră solidă, cu treptele sculpate în același mod. În locul unui covor există var stins, și tot în interior s-au descoperit și urme de obiecte de olărie.

Așezată discret pe o stradă laterală, mănăstirea Surorile din Nazaret face parte acum din centrul orașului Nazaret, fiind învecinată cu faimoasa Biserică a Bunei Vestiri (Biserica Ortodoxă Greacă Sf. Gabriel), care este construită tot după principiul păpușilor rusești.

Profesorul Dark și alți cercetători estimează că structura bizantină de deasupra casei lui Iisus este atelierul denumit Biserica lui Iosif, descrisă ca o clădire solidă și nepretențioasă. Atelierul de tâmplărie al lui Iosif au arătat indicii că acesta ar fi creat și calcarul casei în care a venit pe lume pruncul Iisus. Cercetătorul britanic a aflat identitatea locației din ‘De Locis Sanctis’, o scriere a lui Adomnán, un călugăr irlandez din secolul 7. Tot în această parte a așezământului se află și locul unde a fost hrănit Iisus, pe treptele sfinte ale așezământului numit chiar ‘Church of Nutrition’.

Casa lui Iisus a fost inițial pusă în chestiune de exploratorul și eruditul francez Victor Guérin în 1888. Până în 19964, s-au făcut excavații timp de 80 de ani, iar preotul iezuit Henri Senès a fost cel care s-a ocupat de așezămintele religioase descorite la situl arheologic și a făcut inventarul tuturor cercetărilor întreprinse în acest areal. Profesorul Ken Dark a publicat un prim studiu al descoperirilor sale în 2015. Acesta explică faptul că concluziile sale se bazează pe textele provenite de la bizantini și pe observațiile acestora. Potrivit lui Dark, descoperirile de ultimă oră pe care le-a făcut accentuează ipoteza că este într-adevăr vorba de locul de naștere al Mântuitorului.

Sursa: VintageNews