Evenimentul Zilei > International > Ipoteză BOMBĂ după Brexit. Avertisment la NIVEL ÎNALT pentru românii din Marea Britanie
Ipoteză BOMBĂ după Brexit. Avertisment la NIVEL ÎNALT pentru românii din Marea Britanie

Ipoteză BOMBĂ după Brexit. Avertisment la NIVEL ÎNALT pentru românii din Marea Britanie

Marea Britanie riscă să se destrame din cauza ieşirii din Uniunea Europeană, avertizează ministrul spaniol de Externe, Josep Borrell.

Josep Borrell afirmă că fostul premier David Cameron „s-a jucat” cu viitorul Marii Britanii când a convocat din raţiuni electorale referendumul pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Şeful diplomaţiei spaniole a reiterat insistenţa Spaniei ca negocierile privind statutul Gibraltarului, provincie britanică vecină cu Spania, să fie organizate de Bruxelles separat de cele cu Marea Britanie.

„Sunt foarte îngrijorat de unitatea Marii Britanii, mai mult decât de unitatea regatului Spania. Cred că Marea Britanie se va destrăma înaintea Spaniei”, a spus Josep Borrell, într-un interviu acordat site-ului de ştiri Politico.eu, referindu-se la revendicările separatiste din regiunea spaniolă Catalonia, dar şi la cele din provinciile britanice Scoţia şi Irlanda de Nord.