Evenimentul Zilei > Politica > Adevăratul motiv al înfrângerii lui Barna. „A fost o intoxicare…”
Adevăratul motiv al înfrângerii lui Barna. „A fost o intoxicare…”

Adevăratul motiv al înfrângerii lui Barna. „A fost o intoxicare…”

Jurnalistul Dan Andronic face precizări cu privire la operațiunea „Lebăda neagă” din turul 1 al alegerilor prezidențiale. Concret, Dan Andronic susține că Florian Coldea a pus presiuni pe sociologi pentru a îi da la egalitate în exit-poll pe Barna și pe Dăncilă pentru a provoca o emoție puternică.

„Operațiunea „Lebăda Neagră”.

Enigma lui Cristoiu, rezolvată. Cu „ajutorul” lui Florian Coldea.

Spunea I.C. într-un interviu: „Duminică 10 noiembrie, la ora 6 după-amiaza, s-a produs o răsturnare în mersul votului, mai mult decât enigmatică. Și anume, toate sondajele, tot ce se știa prin redacții era că, în țară, Viorica Dăncilă era umăr la umăr cu Dan Barna. Se considera că va veni și diaspora și atunci clar Dan Barna era în turul 2.”

Perfect adevărat. Numai că nu a fost o răsturnare de vot, ci o intoxicare majoră.

Ceea ce am aflat în ultimele două zile completează tabloul prezentat ieri și ne aduce elemente în plus despre operațiunea „Lebăda Neagră” orchestrată de fostul prim-adjunct al SRI.

În duminica alegerilor, Florian Coldea a făcut presiuni asupra lui Vasile Dâncu să-i dea în exit-poll la egalitate pe Dan Barna cu Viorica Dăncilă. Vasile Dâncu a refuzat.

Oricum diferența era prea mare, dar Florian Coldea a insistat. Avea nevoie de emoție. Dacă vă uitați la mesajele USR-iștilor sunt în aceeași idee: mai e puțin, ieșiți la vot, mai e un hop…

Sursa mea este extrem de credibilă. Extrem de bine informată.

Mai mult, același scenariu s-a aplicat și în cazul institutului lui Mirel Palada, unde s-a încercat același lucru. Sursa mea este extrem de credibilă. Extrem de bine informată.

Chiar mă întrebam de unde venea siguranța lui Dan Barna atunci când în direct la RTV vorbea de marje de eroare „generoase”. Așa îl aburise Coldea. Așa a răspândit în mass-media.

Rămân la părerea mea: Coldea nu mai e militar, ci doar un miraj…”, scrie Dan Andronic pe Facebook.