Anunțul lui Iordache vine după ce istoricul și scriitorul Marius Oprea și „Evenimentul zilei” au scos la iveală că a dat cu jeep-ul peste un polițist, în vara anului 2001, provocându-i leziuni grave. Tatăl său – Alexandru Iordache, fost torționar al Securității și implicat în contrabandă cu țigări – a făcut presiuni asupra victimei și a mușamalizat rapid ancheta.

 

Calvarul unei victime

De notat că polițistul a suferit traume, iar clanul Iordache a refuzat să-i plătească fie și o simplă tomografie. Acesta este motivul pentru care avocatul Iordache jr s-a retras din cadrul PLUS, și nu faptul că este fiul unui torționar al fostei Securități, întrucât urmașii/copiii nu sunt și nici nu pot fi responsabili pentru faptele părinților – ar fi o mizerie incalificabilă ca cineva să susțină contrarul. Iordache jr – până astăzi, secretar general al PLUS – nu a dezmințit acuzațiile istoricului Marius Oprea, tatăl său a anunțat că nu îl dă în judecată, iar el și-a dat demisia.

 

Reconfirmare

Dacian Cioloș a reafirmat, ieri, că este nepot de gradul trei al generalului Virgil Ardelean, fostul șef de la „Doi și un sfert”. „Suntem ceva rude, e de origine din Pericei și dînsul, dar dînsul a ocupat responsabilități într-o instituție democratică, controlată de guvern, de parlament”, a declarat Cioloș într-un interviu la Radio Guerrilla.

Discuția despre gradul de rudenie dintre Dacian Cioloș și Virgil Ardelean a avut loc în spațiul public și în 2008, reluată apoi în 2015, când niciunul nu a negat legătura.