Evenimentul Zilei > Politica > Iordache jr și-a dat demisia din PLUS după ce a fost acuzat că a dat cu jeep-ul peste un polițist, iar tatăl torționar a mușamalizat ancheta
Iordache jr și-a dat demisia din PLUS după ce a fost acuzat că a dat cu jeep-ul peste un polițist, iar tatăl torționar a mușamalizat ancheta

Iordache jr și-a dat demisia din PLUS după ce a fost acuzat că a dat cu jeep-ul peste un polițist, iar tatăl torționar a mușamalizat ancheta

Unul dintre cei trei membri fondatori ai partidului PLUS a anunțat, ieri, că renunță la orice calitate în cadrul grupării fostului premier tehnocrat, Dacian Cioloș.

Anunțul lui Iordache vine după ce istoricul și scriitorul Marius Oprea și „Evenimentul zilei” au scos la iveală că a dat cu jeep-ul peste un polițist, în vara anului 2001, provocându-i leziuni grave. Tatăl său – Alexandru Iordache, fost torționar al Securității și implicat în contrabandă cu țigări – a făcut presiuni asupra victimei și a mușamalizat rapid ancheta.

 

Calvarul unei victime

De notat că polițistul a suferit traume, iar clanul Iordache a refuzat să-i plătească fie și o simplă tomografie. Acesta este motivul pentru care avocatul Iordache jr s-a retras din cadrul PLUS, și nu faptul că este fiul unui torționar al fostei Securități, întrucât urmașii/copiii nu sunt și nici nu pot fi responsabili pentru faptele părinților – ar fi o mizerie incalificabilă ca cineva să susțină contrarul. Iordache jr – până astăzi, secretar general al PLUS – nu a dezmințit acuzațiile istoricului Marius Oprea, tatăl său a anunțat că nu îl dă în judecată, iar el și-a dat demisia.

 

Reconfirmare

Dacian Cioloș a reafirmat, ieri, că este nepot de gradul trei al generalului Virgil Ardelean, fostul șef de la „Doi și un sfert”. „Suntem ceva rude, e de origine din Pericei și dînsul, dar dînsul a ocupat responsabilități într-o instituție democratică, controlată de guvern, de parlament”, a declarat Cioloș într-un interviu la Radio Guerrilla.

Discuția despre gradul de rudenie dintre Dacian Cioloș și Virgil Ardelean a avut loc în spațiul public și în 2008, reluată apoi în 2015, când niciunul nu a negat legătura.