Evenimentul Zilei > Social > Ionuț Cristache este contestat în CA al TVR: „Se leagă, cumva, de veniturile mele.”
Ionuț Cristache este contestat în CA al TVR: „Se leagă, cumva, de veniturile mele.”

Ionuț Cristache este contestat în CA al TVR: „Se leagă, cumva, de veniturile mele.”

Jurnalistul Ionuț Cristache a dezvăluit recent că există un grup în Consiliul de Administraţie al TVR care îi discreditează prestaţia din emisiunea „România 9” şi pune în discuţie salariul său.

Ionuț Cristache este contestat în CA al TVR. Numele Cristache apare din ce în ce mai des în ședințele conducerii TVR, iar jurnalistul vrea să afle motivele.

În acest sens, el a cerut stenogramele ședințelor Consiliului de Administrație, în care s-au discutat aspecte legate de acesta.

Conform paginademedia.ro, „cererea lui Cristache a ieșit la iveală după ultima ședință a CA”. Membrii CA „au fost informați cu privire la baza legală pentru solicitarea domnului Ionuţ Cristache cu privire la fragmente din stenogramele CA în care este menţionat numele său”.

Ionuț Cristache este contestat în CA al TVR

Cristache a explicat pentru sursa citată care au fost motivele pentru care a cerut date din ședințele CA: „Temeiul legal prin care am cerut acele date este Legea 544/2001.

Există un grup intern în care sunt atacat constant de anumite persoane. Toate postările din respectivul grup făceau trimitere la ședințele CA. Şi am vrut să văd ce se întâmplă acolo.

Am cerut transcriptul ședințelor în care s-a vorbit despre mine. Se confirmă lucruri după ce am văzut stenogramele. Mă discreditează și se leagă, cumva, de veniturile mele.

Niște oameni și-au făcut o misiune din a mă ataca. Nu zic nimic concret, doar insinuează. Unii caută, întreabă, cotrobăie prin sertare după documente, după contracte… Se comportă ca niște milițieni.

Ionuț Cristache: Nu consider că sunt plătit din bani publici

Ionuț Cristache

Şedințele CA sunt cu mult mai contondente și acuzatoare decât postările din grupul respectiv. Unii oameni din CA și-au făcut un scop în viață să doarmă pe la ușile miniștrilor și ale oamenilor politici

Contractul meu la TVR se reînoiește anual. Nu consider că sunt plătit din bani publici, ci din banii pe care TVR îi produce din publicitate.

Mi-am făcut mereu targeturile de audiență, care sunt confidențiale, dar cu multe zeci de procente peste media stației.

De asemenea, toate contractele sunt confidențiale. Eu am semnat un contract-cadru pe care l-am găsit la TVR și pe care instituția îl folosește.”

În octombrie 2016, Ionuț Cristache pleca de la Antena 3, la care lucrase 8 ani. Destinaţia acestuia era TVR, la care urma să prezinte o emisiune.

tvr.ro ionut.cristache