Evenimentul Zilei > Social > Șoc în lumea presei. Cătălin Tolontan și Ionuț Cristache și-au încrucișat spadele
Șoc în lumea presei. Cătălin Tolontan și Ionuț Cristache și-au încrucișat spadele

Șoc în lumea presei. Cătălin Tolontan și Ionuț Cristache și-au încrucișat spadele

Jurnalistul Cătălin Tolontan a lansat joi un atac la adresa „colegului” său de la TVR, Ionuț Cristache. El invocă faptul că moderatorul de la televiziunea publică s-a tutuit într-o emisiune de maximă audiență cu președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Tolontan a folosit drept probă un material apărut în Libertatea – „Cum a ajuns Ionuț Cristache să se tutuiască în dialogul cu șeful PSD, Marcel Ciolacu! Spălat pe creier de știri, depilat în nas la TV”, respectiva scriere fiind postată pe pagina sa de socializare.

Ionuț Cristache a reacționat pe pagina sa de Facebook, afirmând că: „Astăzi am fost victima unui fake news! Nu m-am tutuit niciodată cu președintele PSD, emisiunea este publica, o puteți urmări pe pagina de Facebook Romania9!”.

Iată și materialul în care TVR-istul este atacat și luat de bun și citat de Cătălin Tolontan:

Miercuri seara (28 octombrie) i-am văzut la „România9” (TVR 1) pe Ionuț Cristache, Mircea Dinescu, Ion Cristoiu și Marcel Ciolacu. Au dezbătut prestația lui Klaus Iohannis la conferința de presă din timpul zilei. N-am aflat nimic. Pentru că întreaga „dezbatere” mi s-a părut o bârfă între patru vecine ieșite în poartă.

Trec peste adânca frustrare a lui Mircea Dinescu, pentru că restricțiile i-au închis cele două cârciumi, este firesc. Dar nu se face să te duci la televiziune ca să-ți verși năduful. Trec și peste incapacitatea vedetei Ionuț Cristache de a lega un dialog coerent cu invitații, pentru că el are o agendă prestabilită, cu întrebări pe care le emite fără să fie atent la răspunsul interlocutorului, genul de ziarist care aruncă întrebarea (bomba) și fuge repede la altă întrebare, „pentru că am depășit timpul emisiunii”.

Trec și peste faptul că Marcel Ciolacu l-a făcut mincinos pe Klaus Iohannis. Ceea ce m-a ținut lipit de emisiune a fost aerul de mahala care umpluse studioul televiziunii publice. Nu aveam pretenția unui dialog doct și scrobit. Dar tonul neglijent, golănesc, de prieteni la toartă m-a încremenit. Cum s-a ajuns să se discute în halul ăsta la televiziunea publică! Bașca, Cristache îl tutuia pe Ciolacu. Asta nu a fost o emisiune la “standardele” unei televiziuni publice. Șefii lui Cristache nu se uită la această mostră de mahala? Sau șefii sunt și ei din aceeași mahala?”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.