Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ion Cristoiu: ÎCCJ se implică în campania electorală, victimizînd PSD-ul!
Ion Cristoiu: ÎCCJ se implică în campania electorală, victimizînd PSD-ul!

Ion Cristoiu: ÎCCJ se implică în campania electorală, victimizînd PSD-ul!

200 de persoane în vîrstă au fost luate pe sus, urcate în autobuze și aduse la București, la Înalta Curte, pentru a depune declarații ca martore în Dosarul Referendumului. Persoanele cu pricina au fost trecute pe liste ca votînd la Referendumul din 2012, în timp cele ele n-au fost la vot, după declarațiile de la Poliție.

ÎCCJ justifică aducerea lor la București cu autobuzele într-o coloană, plecată la 3 noaptea, condusă de o mașină a Poliției, prin nevoia de a spune în instanță dacă au fost sau nu la vot. De precizat că persoanele respective nu sunt acuzate, ci martore în Dosarul lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea e acuzat de DNA c-a impus fraudarea Referendumului în unele secții de votare.

Persoanele aduse din provincie, cele mai multe în vîrste, ar trebui să confirme sau să infirme dacă în comunele respective s-a fraudat Referendumul. Din faptul că la Suraia s-a fraudat Referendumul nu rezultă însă în chip automat c-a fost la ordinele lui Liviu Dragnea. Prin urmare, aducerea persoanelor respective la București, printr-una dintre cele mai absurde operațiuni din istoria recentă a României, e absolut inutilă pentru cauza judecată.

Operațiunea are însă cîteva consecințe electorale evidente:

  1. Pentru că persoanele respective au fost victimele unui Proces în cazul Referendumului, fără să vrea Traian Băsescu trece drept autorul acestui abuz. Ura celor care au votat la Referendum împotriva lui Traian Băsescu sporește la scrutinul prezidențial, așa cum s-a întîmplat și la scrutinul din decembrie 2012, după ce niște procurori tembeli s-au apucat să ia interogatorii bătrînilor la ieșirea acestora de la biserică, în văzul întregului sat.
  2. Singurul motiv care poate scoate la vot electoratul anti-PSD e ura față de un partid puternic, arogant. Așa s-a întîmplat în 2004. Acum, în 2014, prin operațiuni precum cea pusă la cale de ÎCCJ, prin năpustirea DNA asupra familiei Hrebenciuc (vă imaginați ce-ar însemna să-l aresteze preventiv și pe tatăl!), PSD, deși partid la Putere, trece pe zi ce trece tot mai mult victima Puterii întruchipate de DNA, de ÎCCJ. Nu numai că nu mai există motiv de mobilizare a electoratului anti-PSD, dar, mai mult, Victor Ponta pare a fi candidatul Opoziției, în timp ce Klaus Iohannis, pare a fi candidatul Puterii.

Operațiunea Cu autobuzul la ÎCCJ îmi confirmă încă o dată incredibila implicare a Justiției în campania electorală.