Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ion Cristoiu îi suspectează pe cei din USL că au încercat să folosească aniversarea Regelui Mihai I în scop electoral
Ion Cristoiu îi suspectează pe cei din USL că au încercat să folosească aniversarea Regelui Mihai I în scop electoral

Ion Cristoiu îi suspectează pe cei din USL că au încercat să folosească aniversarea Regelui Mihai I în scop electoral

Jurnalistul Ion Cristoiu şi-a exprimat opinia despre festivităţile organizate cu ocazia aniversării a 91 de ani de către Regele Mihai I. El consideră că politicienii au încercat să folosească în scop electoral imaginea Regelui.

„La ora actuală Regele Mihai este invocat de toţi politicenii pentru că nu mai reprezintă niciun pericol. Nici în anii ’90 nu reprezenta un pericol, dar acum toţi se declară monarhişti pentru că ştiu că nu îşi riscă poziţia, cariera politică. Astăzi, Majestatea împlineşte 91 de ani. Anul trecut am înţeles tot programul făcut şi preocuparea celor de la USL. Mie îmi miroase a electoral toată această folosire a Regelui, pieţe cu numele său, statui”, a declarat Cristoiu în cadrul emisiunii Ultimul Cuvânt de pe B1 TV.
Jurnalistul consideră că politicienii ţin să vorbească despre monarhie pentru simplul fapt că este la modă şi le aduce popularitate.
„E de bonton, decât să spui că este pedelist, pesedist, mai bine spui că eşti monarhist. Toţi simt nevoia să se adreseze ca unei icoane”, a mai spus Cristoiu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.