Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis ştie viitorul guvern! Ce mesaj a transmis președintele în culisele politicii
Iohannis ştie viitorul guvern! Ce mesaj a transmis președintele în culisele politicii

Iohannis ştie viitorul guvern! Ce mesaj a transmis președintele în culisele politicii

Preşedintele Klaus Iohannis le-a oferit ambasadorilor statelor membre UE, într-o videoconferinţă, detalii despre cum va arăta viitorul guvern.
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la o întrevedere, în format de videoconferinţă, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, cu prilejul reuniunii tradiţionale semestriale organizate de statul membru care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, acesta fiind în prezent Germania.

Iohannis a dat asigurări că PSD nu va face parte din viitorul guvern

La o videoconferinţă avută cu ambasadorii statelor membre UE, acreditaţi la Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis le-a divulgat acestora şi cum va arăta viitorul Guvern. Deşi decizia numirii unui nou premier ar trebui luată după consultări cu toate partidele care au intrat în parlament, şeful statului are deja în minte componenţa noului guvern.

Astfel, Klaus Iohannis exclude ca PSD să facă parte din viitorul guvern, deşi social-democraţii au câştigat alegerile parlamentare din 6 decembrie. Preşedintele României mizează pe o alianţă a învinşilor, constituită din PNL, USR-PLUS, UDMR şi minorităţi, mai exact, o coaliţie de centru-dreapta.

Preşedintele Iohannis asigură ambasadorii statelor UE că se coagulează un Guvern de centru-dreapta

Administraţia Prezidenţială a dat publicităţii un comunicat de presă despre discuţia avută de Iohannis cu ambasadorii, pe tema noului guvern.

Președintele României a precizat că se coagulează deja o coaliție de centru-dreapta, care va putea să propună în perioada următoare un guvern de coaliție. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că noul guvern care urmează a fi constituit va avea ca principal obiectiv reconstrucția României și consolidarea statutului țării noastre de partener de încredere al Uniunii Europene, care își asumă un rol mai vizibil și mai activ în procesul decizional al Uniunii, se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Dacă prezenţa PNL şi USR-PLUS în viitorul Executiv era evidentă, participarea UDMR era pusă sub semnul întrebării. Acest aspect a fost clarificat chiar de preşedintele Klaus Iohannis, care a discutat la telefon cu liderii formaţiuni maghiare, a doua zi după alegeri.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că noul Guvern care urmează a fi constituit va avea ca principal obiectiv reconstrucţia României şi consolidarea statutului ţării noastre de partener de încredere al Uniunii Europene, care îşi asumă un rol mai vizibil şi mai activ în procesul decizional al Uniunii, informează Agerpres.