Evenimentul Zilei > Politica > BREAKING NEWS! Iohannis, mesaj șocant. „Să înțeleagă gravitatea situației”
BREAKING NEWS! Iohannis, mesaj șocant. „Să înțeleagă gravitatea situației”

BREAKING NEWS! Iohannis, mesaj șocant. „Să înțeleagă gravitatea situației”

Președintele României, Klaus Iohannis, susține, marți, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Suntem la debutul unei noi săptămâni în care vedem o creștere îngrijorătoare la toți indicatorii epidemiei. Avem o transmitere comunitară accentuată în Capitală și alte județe. Cel mai dramatic e că, în ciuda eforturilor uriașe ale medicilor, mulți români pierd zilnic lupta cu virusul.

Suntem într-o etapă dificilă, valul doi al epidemiei, care se înregistrează și în alte țări UE, și e imperativ să inversă trendul. Doar înțelegând corect imaginea de moment putem să depășim împreună criza fără precedent”, a spus Iohannis.

Apel la responsabilitate din partea cetățenilor

„Fără un efort colectiv va fi imposibil apel să reușim. Fac apel la cetățeni să fie prudenți și să respecte reglementările în vigoare. Purtați mască în public – spații închise sau nu. Nu ne permitem supra-aglomerarea spitalelor. Am cerut premierului să evalueze în timp real necesarul de paturi ATI și să crească capacitatea ATI pentru a fi pregătite pentru situații mai grave.

Restricțiile sunt doar de moment. Unele activități la care renunțăm acum pot fi recuperate, însă viețile nu le mai putem aduce înapoi. Sănătatea celor care se îmbolnăvesc, odată afectată, e mult mai greu de redobândit.

Contestările permanente întrețin o stare de neîncredere, cu efecte nocive majore asupra sănătății publice. Situați poate fi ținută sub control prin măsuri stricte când e nevoie, pentru perioade limitate de timp. Avem mult mai multe informații medicale despre virus, autoritățile învață inclusiv din propriile greșeli. Ne aflăm într-o perioadă de răspândire galopantă. Să nu ne amăgim singuri: această etapă nu va trece de la sine. O vom putea depăși doar respectând strict regulile. Suntem o națiune puternică, e momentul să o dovedim din nou”, a mai spus Iohannis.

Până astăzi, 13 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 160.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

120.515 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 5.535 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.399. Dintre acestea, 651 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.709.306 teste. Dintre acestea, 26.718 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.933 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.785 la cerere.

Pe teritoriul României, 15.306 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.886 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 34.496 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: