Evenimentul Zilei > EVZ Special > Iohannis îl ironizează pe George Simion. Ce i-a spus liderului AUR
Iohannis îl ironizează pe George Simion. Ce i-a spus liderului AUR

Iohannis îl ironizează pe George Simion. Ce i-a spus liderului AUR

Klaus Iohannis îi râde în față liderului AUR, George Simion, care l-a amenințat acum câteva zile că va demara procedura de suspendare a președintelui.

Președintele Klaus Iohannis îl ironizează pe George Siminion, lider AUR, care a spus că formațiunea sa va iniția suspendarea șefului statului din funcție: „Asta cu suspendarea este, cum se spune foarte popular, o poveste cam fumată”.

”Asta cu suspendarea este, cum se spune foarte popular, o poveste cam fumată”, spune Klaus Iohannis, după ce copreședintele AUR George Simion a spus că formațiunea va iniția suspendarea din funcție a șefului statului.

Întrebat ce părere are despre intrarea AUR în Parlament, Iohannis s-a limitat să spună doar: ”Este o formațiune despre care nu prea se știe ce vrea și ce face în politică”

George Simon: „Vom iniţia suspendarea lui Iohannis”

„Este stilul cu care ne-a învăţat Klaus Iohannis de dispreţ total faţă de votul românilor, de batjocură faţă de poporul român. Îmi menţin afirmaţile: dacă PSD nu îşi ia în serios rolul de prim-clasat în preferinţele românilor la aceste alegeri, o să ne luăm noi treaba în serios – să facem opoziţie şi să iniţiem suspendarea lui Klaus Iohannis pentru această batjocură”, a declarat George Simion la Antena3.

De unde a pornit totul?

În urmă cu câteva zile când au început negocierile cu Klaus Iohannis pentru funcția de premier al României, liderul AUR, George Simion, l-a avertizat pe președinte că va demara acțiunea de suspendare din funcție, întrucât nu i se părea normal ca președintele României să „tragă de timp” în numirea noului premier, și implicit să demareze formarea unui nou Guvern, atât de necesar mai ales pe timpul pandemiei.

Un nou Guvern este necesar pentru România pentru că în condițiile date de pandemie, Premierul interimar al României Nicolae Ciucă nu poate da OUG. Totodată, George Simion a vorbit și despre posibilitatea de a avea alegeri anticipate.

„S-ar putea să avem şi alegeri anticipate, prezidenţiale sau parlamentare. Noi dacă nu votăm niciun guvern şi cerem suspendarea lui Klaus Iohannis să nu aşteptăm până-n 2024, pentru că naţiunea română are nevoie de conducători acum, nu în 2024”, a spus George Simion, vineri, la emisiunea Marius Tucă Show.

„Vedem cu toţii că alcătuirea Parlamentului e foarte diversă şi se pot foarma majorităţi foarte greu şi foarte fragil. E foarte probabil să se declanşeze anticipate dacă lucrurile vor ajunge într-o tensiune mai mare în Parlament. E normal să se întâmple asta”, a completat Claudiu Târziu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.