Evenimentul Zilei > Politica > Mesajul lui Iohannis, după ce Senatul a respins autonomomia Ținutului Secuiesc
Mesajul lui Iohannis, după ce Senatul a respins autonomomia Ținutului Secuiesc

Mesajul lui Iohannis, după ce Senatul a respins autonomomia Ținutului Secuiesc

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de respingerea de către Senat a propunerii legislative privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi atrage atenţia că astfel de iniţiative nu ar trebui să se mai regăsească vreodată în Parlament.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea Senatului, în calitate de for decizional, referitoare la respingerea propunerii legislative privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. (…) Preşedintele României atrage atenţia că promovarea unor astfel de propuneri legislative face rău în primul rând comunităţii maghiare şi creează tensiuni artificiale în interiorul societăţii, care riscă să escaladeze. Astfel de iniţiative legislative, care sfidează ordinea constituţională, nu ar trebui să se mai regăsească vreodată pe agenda Parlamentului României!”.

Potrivit sursei citate, „în absenţa unei intervenţii ferme” a preşedintelui Klaus Iohannis, care „să atragă atenţia asupra gravităţii acestui demers primejdios şi toxic pentru stabilitatea democraţiei româneşti, Senatul nu ar fi votat astăzi de urgenţă împotrivă, cu o largă majoritate, proiectul neconstituţional şi extrem de periculos, adoptat tacit în Camera Deputaţilor, cu complicitatea iresponsabilă a PSD”.