Evenimentul Zilei > Politica > Invitație surpriză pentru cancelarul german Angela Merkel din partea unui lider european important
Invitație surpriză pentru cancelarul german Angela Merkel din partea unui lider european important

Invitație surpriză pentru cancelarul german Angela Merkel din partea unui lider european important

Angela Merkel, invitată la reşedinţa de vară a lui Emmanuel Macron de pe riviera franceză (presă)

Întâlnire de maximă importanță între doi din cei mai influenți lideri europeni. Emmanuel Macron, președintele Franței, a invitat-o pe şefa guvernului german Angela Merkel să viziteze reşedinţa sa de vară,potrivit ziarului satiric şi de investigaţii Le Canard Enchaine.

Potrivit unor surse din Palatul Elysee, întrevederea ar urma să aibă loc la Fortul Bregancon, aflat pe Coasta de Azur între Toulon şi Saint Tropez. Aceasta nu a fost confirmată până la ora actuală.

Demersuri comune ale celor doi lideri

Cei doi lideri proeuropeni au depus împreună eforturi mari la ultimul summit al Consiliului European pentru a obţine aprobarea planului de 750 de miliarde de euro de redresare a UE după criza COVID.

Fortul Bregancon nu este un loc nou pentru întâlniri diplomatice. Emanuel Macron s-a întâlnit aici cu preşedintele rus Vladimir Putin vara trecută. Întrevederea celor doi a avut loc înainte de summitul G7, din care Rusia a fost exclusă. Motivul excluderii a fost invadarea peninsulei ucraineane Crimeea în 2014.

În 1985 aici s-au întâlnit preşedintele francez Francois Mitterand şi cancelarul german Helmut Kohl, potrivit agerpres.ro.