Evenimentul Zilei > International > Invitație la un NOU MASACRU: Camioanele continuă să circule pe Promenada Englezilor din Nisa!
Invitație la un NOU MASACRU: Camioanele continuă să circule pe Promenada Englezilor din Nisa!

Invitație la un NOU MASACRU: Camioanele continuă să circule pe Promenada Englezilor din Nisa!

După atacul terorist din 14 iulie, în care Mohamed Lahouaiej Bouhlel a omorât 84 de persoane, camioanele de peste 3,5 tone continuă să fie văzute circulând pe Promenada Englezilor din Nisa.

Dezvăluirea scandaloasă a fost făcută de radioul local France Bleu Azur, care arată că acest lucru se întâmplă în ciuda a două acte normative locale care interzic circulația vehiculelor grele în acea zonă a orașului.

În ceea ce privește transporturile de aprovizionare, acestea sunt interzise după orele amiezii.

Primăria din Nisa respinge însă acuzațiile. Într-o declarație pentru Le Figaro, se afirmă:

„Există numeroase derogări. A vedea un camion care circulă, aceasta nu înseamnă că nu are dreptul.”

Un decret local din 7 decembrie 2004 precizează condițiile de livrare a mărfii de către vehiculele utilitare. Acesta specifică faptul că vehiculelor a căror suprafață ocupată pe sol depășește 18 metri pătrați le este interzis să circule după orele 12.00 ziua.

Un alt decret, din 29 septembrie 2014 definește regulile pentru circulația vehiculelor grele care nu au de făcut livrări, în zona aglomerată a orașului. În acesta se specifică rutele interzise vehiculelor grele, printre care este menționată expres Promenada Englezilor.

Totuși, primăria invocă o serie de derogări prevăzute în decret: vehiculele de ridicare a gunoiului sau vehiculele care deservesc imobilele ce se află pe arterele prevăzute în actul normativ au dreptul să circule pe aceste drumuri.

Așadar, anumite vehicule de peste 3,5 tone au dreptul legal de a circula prin centrul Nisei sau pe Promenada Englezilor, teatrul masacrului de acum trei săptămâni, susține primăria. Totuși, acestea au dreptul să staționeze numai în anumite locuri autorizate, ceea ce nu se întâmplă întotdeauna, dezvăluie France Bleu Azur.

Primăria se scuză:

„Este greu să pui câte un agent de poliție în spatele fiecărui camion.”

După atacul terorist cu toporul din trenul german, în urmă cu două săptămâni, ministrul de Interne al Bavariei avea o scuză asemănătoare:

„Nu putem pune câte un polițist în fiecare vagon de tren.”

Dincolo de toate aspectele birocratice și scuzele, halucinant este faptul că municipalitatea din Nisa și serviciile de securitate permit circulația pe Promenada Englezilor, supraaglomerată în plin sezon, acum când jihadiștii tocmai au descoperit o nouă metodă de a omorî oamenii. De ce autoritățile nu dau urgent un decret de interzicere a accesului mașinilor grele în toate zonele intens circulate?

Totul seamănă cu o (inconștientă?) invitație la un nou masacru pentru alți teroriști.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: