Evenimentul Zilei > Economie > Investiții de milioane de euro în Insula Mare a Brăilei. Se deschide o nouă fabrică!
Investiții de milioane de euro în Insula Mare a Brăilei. Se deschide o nouă fabrică!

Investiții de milioane de euro în Insula Mare a Brăilei. Se deschide o nouă fabrică!

Compania Agricost este lider pe sectorul fermelor de cereale și oleaginoase din România.

Colosul care administrează peste 56.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei își propune ca în următorii trei ani să cultive lucernă pe o suprafață de 12.000 de hectare! Planurile mai prevăd și finalizarea a patru fabrici de prelucrare a lucernei, anunță directorul general al companiei, Lucian Buzdugan.

„În anul 2020 vom investi 50 de milioane de euro în două fabrici de procesare a lucernei. Una este în funcţiune şi mai facem una. În 2021 vom ajunge la 10.000 de hectare cu lucernă şi patru astfel de fabrici”, a declarat Lucian Buzdugan, citat de fermierinromania.ro.

Până în 2022, Agricost și-a propus să dețină cinci astfel de fabrici de deshidratare a lucernei, plantă ce va fi cultivată pe 12.000 de hectare. Investiția totală va ajunge undeva la 100 de milioane de euro!

Agricost deține 0,6% din suprafața arabilă a României, fiind cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din sud-estul Europei, după suprafaţa cultivată.

Compania Agricost are aproape 800 de angajați și anul trecut a obținut o cifră de afaceri netă de peste 375 milioane lei.