Evenimentul Zilei > Actualitate > Invazia urșilor. Locuitorii din Băile Tușnad ies să protesteze în stradă. Mari pagube materiale și financiare
Invazia urșilor. Locuitorii din Băile Tușnad ies să protesteze în stradă. Mari pagube materiale și financiare

Invazia urșilor. Locuitorii din Băile Tușnad ies să protesteze în stradă. Mari pagube materiale și financiare

Locuitorii din Băile Tușnad vor să organizeze un marș de protest pentru a atrage atenția autorităților care privesc neputincioase invazia urșilor.

Locuitorii din Băile Tușnad au ajuns în pragul disperării din cauza invaziei urșilor. Oamenii au luat atitudine și vor să organizeze un marș de protest vineri. Prin această mișcare, ei vor să atragă atenția că animalele le provoacă mari pagube materiale. Iar turiștii s-au rărit, în ultima vreme, pentru că le este frică să mai vină la Băile Tușnad.

Urșii pun mari probleme și la Băile Tușnad, locuitorii nu mai suportă situația și vor să protesteze în stradă

Oraș care trăiește în mare măsură din turism, Băile Tușnad are foarte mult de suferit din cauza urșilor. Iar locuitorii înșiși sunt și afectați financiar și speriați de întâlnirea cu un astfel de patruped.

„În fiecare seară avem ursoaica care sparge case şi intră peste tot, a intrat inclusiv la staţia de epurare, a forţat uşa de la şcoală, plus casele pe care le frecventează în fiecare seară. Mai avem doi urşi, unul care se plimbă în timpul zilei în oraş şi celălalt care pe la şapte seara începe să cotrobăie la toată lumea în curte.

Cerem autorităţilor de la Bucureşti să fim auziţi. Vrem să ne audă cineva, că aşa se pare, că de văzut nu ne vede, atunci măcar să ne audă”, a declarat primarul din această localitate. Marşul ar urma să se desfăşoare de la intrarea în staţiune, de la pârtia de schi, până la ieşirea din localitate şi înapoi.

În ultimele zile, jandarmii și polițiștii au avut mult de furcă din cauza prezenței urșilor. Au intervenit de 12 ori, zeci de mesaje RO-ALERT au fost lansate

În ultimele zile, jandarmii şi poliţiştii au intervenit de 12 ori pentru îndepărtarea urşilor din Băile Tuşnad, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU)  Harghita a trimis zece mesaje RO-ALERT, prin care localnicii şi turiştii au fost atenţionaţi despre pericolul existent din cauza prezenței acestor animale.