Inundațiile fac prăpăd. Zeci de echipe de intervenții încearcă să salveze ce se poate

Inundațiile fac prăpăd. Zeci de echipe de intervenții încearcă să salveze ce se poate

Echipele de intervenție încearcă să salveze tot ce se poate. Inundațiile provocate de ploile torențiale înghit totul în calea lor.

Zeci de echipe de intervenţie acţionează, marţi seară, în urma inundaţiilor produse din cauza ploii torenţiale în localităţi mai ales din sudul judeţului, a informat Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa.

„Precipitaţiile abundente înregistrate în judeţul Constanţa astăzi, 7 iulie 2020, au condus la acumularea unor cantităţi însemnate de apă pe unele străzi, depăşind în anumite zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare.

La Dispeceratul societăţii s-au înregistrat până la această oră aproximativ 40 de reclamaţii, primite cu preponderenţă din sudul judeţului, respectiv din municipiul Mangalia, cele mai afectate fiind bd. Callatis şi străzile 1 Decembrie 1918, Marin Ionescu Dobrogeanu, Portului şi George Enescu. Sesizări au fost transmise şi de către abonaţii din localităţile Costineşti, Tuzla, Eforie Nord, dar şi din Năvodari, Medgidia şi din municipiul Constanţa, fiind afectate cu precădere cartierele Coiciu, Palas, Tomis 3 şi Zona Centrală”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de RAJA Constanţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform sursei citate, în prezent zeci de echipe de intervenţie, dotate cu wome, vidanje şi motopompe de mare putere, acţionează în zonele afectate din întregul judeţ, pentru rezolvarea tuturor solicitărilor primite la Dispeceratul Central. De asemenea, s-a intervenit şi pentru degajarea tramei stradale, în special pentru curăţarea grătarelor de preluare a apelor pluviale, blocate cu diversele aluviuni şi resturi vegetale aduse de apă în urma vijeliilor puternice.

În municipiul Mangalia angajaţii RAJA acţionează alături de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru scoaterea apei din subsolurile inundate.

„Solicităm tuturor abonaţilor care se confruntă cu probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare să sesizeze aceste aspecte la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon 0241.924, urmând ca echipele noastre să acţioneze în cel mai scurt timp pentru remedierea tuturor situaţiilor înregistrate”, se menţionează în comunicat.