Evenimentul Zilei > International > INTERZIS la Ice Bucket Challenge pentru diplomații americani
INTERZIS la Ice Bucket Challenge pentru diplomații americani

INTERZIS la Ice Bucket Challenge pentru diplomații americani

Ddiplomaţii americani nu au voie să participe la provocarea Ice Bucket Challenge. Departamentul de Stat american a emis o circulară internă prin care le interzice diplomaţilor de rang înalt să participe la provocare, a declarat joi purtătoarea de cuvânt Marie Harf.

”Regulile de etică ale guvernului federal ne împiedică să ne folosim funcţiile publice, precum cele de ambasadori, pentru beneficii private, chiar dacă ele sunt pentru o cauză bună, oricât de nobilă ar fi ea”, a adăugat ea, urând totuşi succes fundaţiei ALS.

”'Ice-Bucket Challenge” a fost lansată de un american din statul Massachusetts diagnosticat cu ALS. El a încercat astfel să ridice gradul de conştientizare a publicului în legătură cu această boală neurodegenerativă.

Lista celebrităţilor din toate domeniile care acceptă această inedită provocare creşte vertiginos în fiecare zi. Joi, fundaţia ALS a anunţat că a adunat între 29 iulie şi 21 august 41,8 milioane de dolari, faţă de 2,1 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut

Printre cei care s-au alăturat acestei inițiative se numără Bill Gates, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, dar și fostul președinte american George W. Bush.