Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > INTERVIU/ Gabriela Marin, sosia Dianei Șoșoacă de la Cronica Cârcotașilor. „Dumneaei are mereu un ton ridicat spre isteric, ceea că mă ajută să o interpretez foarte simplu”
INTERVIU/ Gabriela Marin, sosia Dianei Șoșoacă de la Cronica Cârcotașilor. „Dumneaei are mereu un ton ridicat spre isteric, ceea că mă ajută să o interpretez foarte simplu”

INTERVIU/ Gabriela Marin, sosia Dianei Șoșoacă de la Cronica Cârcotașilor. „Dumneaei are mereu un ton ridicat spre isteric, ceea că mă ajută să o interpretez foarte simplu”

Fanii emisiunii „Cronica Cârcotașilor”, difuzată de 21 de ani la Prima TV au remarcat-o pe Gabriela Marin, tânăra actriță care dă viață multor personaje. Cine este de fapt cea care o imită impecabil pe Diana Șoșoacă, Denise Rifai sau Oana Zăvoranu, ne spune chiar ea într-un interviu în exclusivitate pentru EVZ.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/11

EVZ: Cine este Gabriela Marin, cea din spatele personajelor interpretate la „Cronica Cârcotașilor”?

Gabriela Marin: Gabriela este o acriță, căreia îi place să cânte și să danseze în aceeași măsură, o fată îndrăgostită și de scenă, dar și de platoul de filmare, o tipă prietenoasă, căreia îi place viața și tot ce îi oferă ea.

Ce te-a convins să alegi actoria și mai ales dacă familia ta a fost de acord atunci când ai anunțat-o că vrei să dai la Facultatea de Teatru?

Bunica mea a fost actriță, ajucat la Teatrul Alexandru Davila înainte să se mărite și cred că ea a avut o influență destul de mare în alegerea meseriei. Când eram mici ne povestea, mie și surorii mele, despre actori, regizori și cum se pregătea pentru un rol. Ne cânta din piesele în care jucase. Mi se părea o lume fascinantă, ireală, pe care îmi doream să o cunosc. Ai mei, când au aflat că m-am hotărât să dau la actorie, au fost extrem de bucuroși, o reacție destul de atipică pentru unii.

Care a fost primul tău job și cum ai ajuns la Cronica Cârcotașilor?

Primul meu job a fost la o sală de dans sportiv, în timpul facultății. Predam vals vieneze sau făceam coregrafii pentru momentul mirilor, în funcție de preferințele fiecărei perechi. La Cronică am ajuns datorită lui Puștiu, care era cameraman pe atunci la Prima TV. El m-a remarcat la o filmare, mi-a luat numărul de telefon și ma sunat după, atenție, un an, fix când îmi luasem gândul, pentru a mă chema la castingul organizat de Șerban Huidu și Mișu Găinușă.

Îți mai aduci aminte care a fost primul personaj interpretat la Cronică și cât de mult te-ai pregătit pentru sceneta aceea?

Primul rol la Cronica Cârcotașilor a fost al unei fetițe care împărțea un sendviș cu un băiețel la școală. Însă nu asta e interesant, ci faptul că primeam textele cu o seară înainte și toată noaptea stăteam și le învățam. Eram foarte conștiincioasă și serioasă pe set. Nu ca acum ( râde). Cele mai mari emoții le-am avut atunci când am intrat live în emisiune. Sezonul 7 a fost singurul care s-a filmat în regim de direct, iar eu aveam vreo 10 intrări. Ea „ziua Caragiale” și interpretam un băiat care împărțea ziare. M-am încurcat în direct și evident am fost foarte supărată după filmare. Însă Șerban mi-a zis un lucru atunci pe care l-am reținut, și anume: „nu contează că te încurci, contează cum ieși din situație și tu ai acoperit greșeala foarte bine”.

 

Apropos de personaje, cum de ai ales să o imiți pe Diana Șoșoacă? A fost greu să intrii în pielea ei, să-i imiți gesturile, mimica?

Nu a fost chiar o alegere personală. Diana Șoșoacă s-a remarcat în peisajul politic actual și atunci era de așteptat ca scenaristul Cronicii să mă pună să o caricaturizez. Eu mă bucur pentru că nu e foarte dificil să o joc pe doamna Șoșoacă. Dumneaei are mereu un ton ridicat spre isteric, ceea că mă ajută să o interpretez foarte simplu. De asemenea, fetele de la machiaj și păr au un aport destul de mare în construcția personajului.

Este evident că Diana Șoșoacă este un personaj controversat care are atât susținători, cât și persoane care nu o agrează. S-a întâmplat să te caute vreunul să te critice sau chiar să te laude pentru prestația de la TV?

Cu siguranță. La toate video-urile postate cu Diana Șoșoacă pe pagina Cronicii Cârcotașilor sunt zeci de comentarii pro și contra. Din fericire, cei mai mulți doar se amuză și înțeleg că nu am nimic personal cu doamna, e doar un pamflet.

Dar Diana Șoșoacă? Ți-a scris după ce a văzut că ai imitat-o?

Nu încă. Nu mi-au scris nici domna Șoșoacă, nici soțul acesteia, pentru că am înțeles că el se ocupă de imaginea dumneaei (râde).

Ți-a scris vreo persoană publică după ce a văzut că ai imitat-o în cadrul emisiunii?

De scris nu s-a întâmplat să îmi scrie nimeni, însă am avut parte de un episod nefericit la un eveniment monden cu Oana Lis. Am întrebat-o ceva și mi-a întors spatele spunând că ea nu discută cu Cronica Cârcotașilor. Cred că pe atunci era supărată cu o interpreta Mistrețu (râde).

Cât de mult se râde la filmări și de câte duble aveți nevoie pentru a reuși să filmați întreaga scenetă?

Mult. Se râde extrem de mult la Cronică pe set. Se râde mai mult decât se filmează. Însă atunci când ne apucăm de treabă, devenim profesioniști. Iar aucm am ajuns la performanța de a trage un moment din maxim două duble, asta dacă nu e nevoie să filmeze din mai multe unghiuri.

De-a lungul timpului ai interpretat mai multe nume sonore din showbizz sau politica românească. Care este personajul tău de suflet dacă putem spune așa?

De toate personajele îmi aduc aminte cu plăcere, dar cred că cel mai mult îmi plăcea să o intepretez pe Andreea Marin, iar cel mai tare m-a amuzat când l-am făcut pe Mihai Bendeac (râde).

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.