Editura Evenimentul si Capital

Intervenţia în urma căreia au murit doi angajaţi RADET în Complexul Studenţesc Leu s-a făcut fără aprobarea Politehnicii

ISU acționează pentru scoaterea unuia dintre muncitorii opăriți
Autor: | | 2 Comentarii | 1289 Vizualizari

Universitatea Politehnică Bucureşti susţine căţeava care a provocat decesele aparţine regiei de termoficare, în vreme ce RADET tace

Doi angajaţi ai RADET Bucureşti au murit opăriţi, după ce în seara zilei de 29 ianuarie, în timp ce interveneau la o avarie, o conductă a sistemului de termoficare din incinta Complexului Studenţesc Leu s-a fisurat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a dechis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, iar Primarul General, Gabriela Firea, a dispus declanșarea unui control la RADET privind respectarea procedurilor și normativelor specifice. De asemenea, a doua zi după accident, administratorul special al regiei, Răzvan Niţu, a demisionat.

Până în prezent, oficial nu s-a comunicat niciun rezultat parţial al anchetelor. Însă a apărut informaţia că ţeava care a provocat tragedia s-ar afla în proprietatea Politehnicii, de care aparţine Complexul Leu, iar intervenţia muncitorilor pentru remedierea avariei nu s-ar fi făcut ca urmare a unui protocol între universitate şi regia de termoficare.

250 metri de locul incidentului

Universitatea Politehnică ne-a precizat, în urma solicitării noastre pe legea liberului acces la informaţiile de interes public:

„Conducta de termoficare, avariată în data de 29.01.2018, este amplasată pe circuitul tur principal al racordului punctului termic din Complexul Studențesc Leu, în amonte de punctul de delimitare dintre instalațiile furnizorului și ale consumatorului de energie termică și face parte din rețeua publică de termoficare a Municipiului București, administrată de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București”.

Mai mult, Politehnica precizează că punctul de delimitare a instalației termice dintre furnizor (RADET) și consumator (Politehnica) este situat în incinta punctului termic al Complexului Studențesc Leu, la aproximativ 250 metri de locul incidentului, la perechea de flanșe din aval de grupul de măsurare a energiei termice”.

Concluzia Direcţiei Întreţinere Patrimoniu a UPB este: Conducta de termoficare avariată în data 29.01.2018 nu este nici în proprietatea și nici în administrarea Universității Politehnica din București. De asemenea, Politehnicii nu i s-a cerut acordul pentru efectuarea manevrelor în instalația de termoficare și pentru a permite accesul reprezentanților RADET în incinta Complexului Studențesc Leu.

Un telefon cu trei zile înainte de intervenţie

Universității Politehnica din București i s-a adus numai la cunoștință, telefonic, în data de 26.01.2018, la ora 1224, că din cauza unei avarii a rețelei de transport a energiei termice, de pe bdul Iuliu Maniu, între intrarea principală din Complexul Studențesc Leu și statuia Leu, în data de 29.01.2018, în intervalul orar 0900 - 2400 se va opri furnizarea agentului termic, pentru efectuarea reparației, și că de acea oprire a furnizării agentului termic va fi afectat Complexul Studențesc Leu.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI