Interceptări audio cu piloții Rusiei. Despre ce discutau când au atacat drona americană
- Emma Cristescu
- 22 martie 2023, 17:25
Au fost descoperite mai multe interceptări audio cu piloții Rusiei. S-a aflat și ce vorbeau atunci când au atacat drona americană din Marea Neagră și care era planul lor.
The New York Times a descoperit mai multe înregistrări audio ale piloților ruși care au atacat drona americană din Marea Neagră. Interceptările, înregistrate marțea trecută de radioamatori care monitorizau undele aeriene accesibile publicului, încep la aproximativ opt ore după ce drona MQ-9 Reaper s-a întâlnit cu două avioane de război rusești.
Piloții ruși ar fi avut un plan foarte bine pus la punct încă de la început.
„Iojik, aici Jivuci.
Direct Apelsin raportează câte fragmente din prăbușire au scos și ce sunt?
Direct Neptun intră pe linie. Terminat.
Bine, aici Iojik.
Apelsin, aici Iojik.
Mă auzi bine? Terminat.
Aici Apelsin. Până acum am scos trei fragmente din schelet.
Acum pornesc spre elicopter să caute mai multe.
Am scos nasul (dronei, n.r.), rezervorul, carcasa aripii sau aripa, încă nu știm sigur.” a fost conversația dintre piloții ruși.
Ce vorbeau piloții ruși
Au fost descoperite și o serie de transmisii despre rezervele de combustibil din ce în ce mai mici ale navelor. În acest timp, un membru al echipajului le spunea colegilor săi că trece printr-o zonă numită Striletska Bay. Pentagonul a declarat că a luat măsuri pentru a împiedica forțele străine să obțină informații importante.
„Tot ce a mai rămas din ea, care plutește, sunt probabil suprafețele de control al zborului, lucruri de acest gen - probabil că nu va fi nimic cu adevărat valoros intrinsec pentru ei în ceea ce privește retehnologizarea sau ceva de genul acesta”, a declarat John F. Kirby, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.
Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, doi piloți de vânătoare au fost distinși cu premii de stat pentru că au împiedicat drona americană să intre în spațiul aerian rusesc. Rușii au susținut că nu a existat niciun contact fizic între avioane și că „manevrele rapide” au făcut ca drona să cadă în „zbor neghidat cu pierdere de altitudine” și să se prăbușească.