Marea Neagră, blocată de nave de război și mine periculoase. Vasile Dîncu: ”Există informaţii că s-ar organiza nişte formaţiuni de luptă navale”

Marea Neagră, blocată de nave de război și mine periculoase. Vasile Dîncu: ”Există informaţii că s-ar organiza nişte formaţiuni de luptă navale” Nave rusești în Marea Neagră. Sursa foto: Arhivă EVZ

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat că în Marea Neagră se află 14 nave de răboi și că se organizează formațiuni de luptă navale care să lanseze noi atacuri. De asemenea, Marea Neagră este blocată și de câmpuri de mine care trebuie eliminate.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că există înformații că în Marea Neagră se află mai multe câmpuri de mine, fapt care crează o îngrijorare la nivel mondial. Italia a intervenit într-o primă fază la o operaţiune de deminare.

Multe nave de război

Potrivit ministrului Apărării sunt 14 nave de război în Marea Neagră, care crează blocaje. În plus există informații că sunt în pregătire mai multe formațiuni navale de luptă care să lanseze atacuri spre Ucraina.

„În Marea Neagră, în acest moment există un relativ calm, chiar dacă o serie de bombardamente la sol au fost făcute şi de pe navele care se află în Marea Neagră. În jur de 14 nave există, în acest moment, în Marea Neagră. Sigur că blochează prin această prezență şi sunt destul de sistematici în a bloca chiar şi unele incursiuni comerciale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt blocate porturile ucrainene oricum şi, într-adevăr, există informaţii că s-ar organiza nişte formaţiuni de luptă navale prin care să se exercite bombardamente pe teritoriile regiunilor în care au loc acţiuni militare”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi 24.

Marea, blocată de mine periculoase

Ministrul Apărării a precizat și că Marea Neagră este blocată de mai multe câmpuri de mine, fapt care crează îngrijorare la nivel mondial.

„În aceste momente, marea este blocată. Există şi informaţii legate de existenţa unor câmpuri de mine desprinse din zona litoralului. Sigur că există şi o îngrijorare internaţională legată de această chestiune. La ultima întâlnire a Comitetului de afaceri externe unde au participat şi miniştri apărării săptămâna trecută, s-a discutat deja de operaţiuni nu numai de deminare a Mării Negre unde într-un fel sau altul  România, Turcia şi Bulgaria eram şefi de filă.

Am fost sprijiniţi în acea primă fază şi de o navă din Italia. Am vorbit cu ministrul italian al Apărării care se afla în România în acel moment. Acum se pune problema şi a deminării terenurilor din zona Ucrainei, din zona agricolă, ca să se poată lucra acolo şi deja se discută despre misiuni internaţionale pentru deminare“, a declarat Vasile Dîncu.