Înțelegerea a fost încheiată în 2014, între spital și zece membri ai familiei astronautului, respectiv cei doi fii ai acestuia, sora și fratele lui și șase nepoți, potrivit documentelor depuse la o instanță din Cincinnati, devenite publice marți.

Văduva lui Armstrong, Carol, nu a primit niciun ban în urma acestei înțelegeri, deși a făcut parte dintre reclamați, informează Associated Press.

Fiii lui Armstrong, Mark și Rick, au acuzat Spitalul Mercy Health-Fairfield de neglijență, potrivit The New York Times.

Reprezentanții spitalului și-au menținut declarațiile potrivit cărora i-au acordat lui Armstrong îngrijirea medicală de care a avut nevoie.

Spitalul, în numele său și al angajaților, a fost de acord cu încheierea unei înțelegeri în valoare de 6 milioane de dolari, pentru a evita eventualele acțiuni publice pe care le-ar fi inițiat familia dacă nu s-ar fi decis acest lucru, se arată în documente.

Neil Armstrong a fost internat în spital în august 2012, pentru un bypass vascular, dar, după intervenția chirurgicală, a dezvoltat niște complicații care i-au provocat decesul, potrivit documentelor din instanță.

Astronautul american Neil Armstrong a fost primul om care a pășit pe Lună, în cadrul istoricei misiuni Apollo 11, pe 20 iulie 1960.

Armstrong a fost comandatul misiunii Apollo 11, care i-a mai inclus pe Edwin „Buzz”Aldrin, cel de-al doilea om care a pășit pe Lună, şi pe pilotul de modul Michael Collins.

O persoană discretă, Armstrong a fost descris drept „un erou tăcut”, fugind mereu de lumina reflectoarelor. Considera mereu că, de fapt, nu își face decât datoria.

După ce a părăsit NASA, a fost profesor de inginerie spațială la Universitatea din Cincinnati, între anii 1971 – 1979. Din 1982 până în 1992, a fost președinte al Computing Technologies for Aviation, Inc., din Charlottesville, Virginia. A murit la vârsta de 82 de ani, în Cincinnati, Ohio, pe 25 august 2012.