Evenimentul Zilei > Actualitate > ÎNTÂMPLARE MEMORABILĂ cu antrenorul Stelei. Cum a fost tras pe sfoară de marele Dobrin: „Dacă voiai să-l lovești, nu puteai”
ÎNTÂMPLARE MEMORABILĂ cu antrenorul Stelei. Cum a fost tras pe sfoară de marele Dobrin: „Dacă voiai să-l lovești, nu puteai”

ÎNTÂMPLARE MEMORABILĂ cu antrenorul Stelei. Cum a fost tras pe sfoară de marele Dobrin: „Dacă voiai să-l lovești, nu puteai”

Ion Ion, antrenorul care va sta pe banca formației CSA Steaua, a jucat într-o perioadă de aur a fotbalului românesc, împotriva unor adversari legendari.

Ion Ion este antrenorul care va antrena CSA Steaua, începând din sezonul viitor. Fostul mijlocaș va reveni în Ghencea, acolo unde a trăit cea mai importantă perioadă a carierei, în perioada 1971-1979. În urmă cu doi, ani, într-un interviu acordat pentru „Evenimentul zilei”, Ion Ion rememora întâmplări senzaționale trăite pe terenurile de fotbal. La un meci jucat de „militari”, împotriva celor de la FC Argeș, Ion a fost păcălit de Nicolae Dobrin.

„La un meci cu FC Argeș, în Ghencea, mă cheamă Ienei și mă anunță că trebuie să fac marcaj la Dobrin, pe care eu îl admiram enorm”, povestește Ion. Începe meciul, mă vede Dobrin, Tu ești azi, Ioane?, Eu, nea Gică! Trece vreun sfert de oră, mă întreabă Dobrin: Mă, tu ce crampoane ai?. Eu, ca prostul, de parcă nu știam ce crampoane am, ridic gheata, mă uit și zic de cauciuc, nea Gică. Când am ridicat capul era la 10 metri de mine, spre poarta noastră, cu mingea la picior. Ăia de pe bancă, Ioane, a scăpat, fugi după el!. Fug eu ca disperatul, în sfârșit, n-a ieșit nimic din faza aia. Când ne întâlnim iar la centrul terenului mă întreabă Dobrin, zâmbind: Ei? Ți-a plăcut?. Ce dracu’ să mai zic! Un fotbalist imens. Și dacă voiai să-l lovești, nu puteai! Te păcălea din mișcare și te trezeai că dai prin aer, de mai râdea și tot stadionul de tine!”, povestea Ion Ion.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: