Evenimentul Zilei > International > Instagram şterge contul lui Robert F Kennedy Jr. după postarea anti-vax
Instagram şterge contul lui Robert F Kennedy Jr. după postarea anti-vax

Instagram şterge contul lui Robert F Kennedy Jr. după postarea anti-vax

LA STAMPA. Nepotul fostului președinte american a fost blocat de la utilizarea rețelei sociale „pentru că a împărtășit în mod repetat declarații negaţioniste despre coronavirus și vaccinuri”.

Instagram a șters definitiv contul lui Robert F Kennedy Jr. Nepotul fostului președinte american, exponent al lumii antivacciniştilor, a fost blocat să folosească rețeaua socială „pentru că a împărtășit în repetate rânduri afirmații negaţioniste despre coronavirus și vaccinuri”, a declarat un comunicat Facebook, care în 2012, a cumpărat Instagram.

Printre postările nepotului lui Kennedy care au încălcat politica Instagram se află, de exemplu, şi cea în care moartea legendarului jucător de baseball Hank Aaron este legată de vaccinul anti-Covid.

Kennedy, relatează presa americană, susține tezele, demontate cu promptitudine de știință, care leagă vaccinurile de o serie de boli ale copilăriei, cum ar fi autismul, în plus, este şi președintele Children’s Health Defenser, un grup care face campanii împotriva vaccinurilor și care, potrivit unui raport din 2018, a fost printre cei mai mari cumpărători de reclame pentru promovarea pozițiilor no-vax pe Facebook.

Robert F. Kennedy Jr. se apără afirmând că este în favoarea vaccinurilor sigure şi subliniind că toți copiii săi au fost vaccinați. Pagina sa de Facebook, care are peste 300.000 de urmăritori și care raportează același tip de conținut, continuă să fie activă și purtătorul de cuvânt al companiei a confirmat că „blocarea acesteia nu este planificată”.

https://www.lastampa.it/tecnologia/news/2021/02/11/news/instagram-cancella-l-account-di-robert-f-kennedy-jr-dopo-i-post-no-vax-1.39888416