Insecte prăjite în restaurantele de lux. Arată înfricoșător, dar clienții le savurează. Video

Insecte prăjite în restaurantele de lux. Arată înfricoșător, dar clienții le savurează. Video Insecte. Sursa: Pixabay

Singapore. Mai multe insecte au intrat în meniurile restaurantelor de lux din Singapore. Luna aceasta, autoritățile au aprobat oficial consumul a 16 specii de insecte, de la greieri și lăcuste, la larve și viermi comestibili.

Insecte prăjite în restaurantele din Singapore

Insectele sunt foarte bine vândute în Asia de Sud-Est, iar acum au apărut și în Singapore. Aici au fost interzise până acum din cauza regularizărilor și restricțiilor de siguranță și igienă. Proprietarii de restaurante au declarat că oamenii sunt foarte încântați de noul meniu și că adoră instectele prăjite. Localul House of Seafood de pe malul mării a fost primul care a introdus o garnitură de greieri crocanți lângă curry-ul lor de cap de pește. În meniu este și un preparat cu tofu și larve, care este la mare căutare.

Arată înfricoșător, dar clienții sunt încântați

Francis Ng, proprietarul restaurantului, a spus că mulți clienți comandă doar insecte. Multe din preparate sunt aranjate în așa fel încât greierii și larvele să pară că se mișcă din ele. Proprietarul a declarat că oamenii filmează preperatul și că îl pun pe Tik Tok. „Cu cât arată mai înfricoșător, astfel încât clienții să le poată filma pentru TikTok-ul lor, cu atât sunt mai populare” a declarat el.

Proprietarul restaurantului a mai spus că telefonul foarte des de când a băgat insectele în meniu. În prezent, restaurantul oferă peste 30 de variante de mâncare cu insecte, printre care și mostre gratuite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până în 2050 toată populația ar putea mânca insecte

Autoritățile din Singapore și-au propus în 2019 ca până în 2030 să-și producă până la 30% din nevoile alimentare, în loc de modelul actual în care 90% din produsele consumate provin din importuri. Insectele sunt o sursă alternativă importantă de proteine, datorită faptului că peste 85% din greutatea lor este formată numai din proteine. ONU speră ca insectele să fie consumate de toată populația până în 2050. Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU susține că interesul pentru cultivarea insectelor este din ce în ce mai mare, potrivit Urban.

Revista presei