Înscrierile în clasa pregătitoare 2021. Toți părinții trebuie să știe asta. Ce urmează

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021. Toți părinții trebuie să știe asta. Ce urmează

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021! Vești bune pentru zeci de mii de părinți. Pandemia provocată de coronavirus nu va afecta programul pentru pentru înscrierile în clasa pregătitoare.

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021 nu vor fi afectate. Precum anul trecut, procesul se va desfășura în luna martie. Regulile și metodologia de înscriere la școală vor fi făcute publice în următoarele săptămâni.

Sorin Ion, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, a făcut o serie de precizări cu privire la înscrierile în clasa pregătitoare 2021. Acesta a punctat că va menține repartizarea pe care fostul ministru al Educației a introdus-o anul trecut. Prin urmare, elevii vor fi repartizați în ordine alfabetică, potrivit Edupedu.ro.

Măsura pe care Monica Anisie, fostul ministru al Educației, a adoptat-o anul trecut, ajută la evitarea situației în care părinții puteau opta pentru un anumit cadru didactic. Au existat cazuri în care un cadru didactic primea zeci de solicitări pentru a primi elevi. Cu mult peste media numărului de elevi dintr-o clasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Clasa pregătitoare. Solicitările depășesc numărul de locuri

„Eu aș menține-o, chiar dacă există destulă lume supărată pe tema asta (din cauza repartizării aleatorii a elevilor în clasele pregătitoare – N.Red.).

Dar principalul obiectiv este oferirea de șanse egale tuturor copiilor. Și mai e ceva. Din experiența proprie, sunt clase la care solicitarea depășește mult mult mult numărul de locuri.

Și atunci ești în imposibilitate de-a face niște criterii pentru formarea claselor și este mai corect așa. Plus că nu am observat anul trecut mari probleme pe zona asta. Au fost mai mari probleme în ceea ce înseamnă percepția publică atunci când a apărut metodologia, decât când ea s-a aplicat”, a declarat secretarul de stat.

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021

„Dacă ai stabilit învățătorii la clasă și apoi ai tras la sorți copiii din fiecare clasă, este asigurată egalitatea de șanse. Putem să facem și repartizarea elevilor întâi și apoi tragerea la sorți a învățătorilor. Dar înseamnă 2 acțiuni aleatorii și nu e cazul să fie impuse ambele ca obligatorii, la nivel național”, a mai punctat secretarul de stat.

În ceea ce privește înscrierile online în clasa pregătitoare 2021, oficialul a mai precizat că există posibilitatea ca acestea să fie făcut online.  „Va exista posibilitatea de alegere. Părinții să-și ia ca repere termenele din anii precedenți, pentru că nu pot fi mult diferite”, a adăugat Sorin Ion.