Îngrijirea sufletului în Săptămâna Mare, dezvăluită de Părintele Gabriel Cazacu. De ce este importantă pentru credincioși

Îngrijirea sufletului în Săptămâna Mare, dezvăluită de Părintele Gabriel Cazacu. De ce este importantă pentru credincioșiSursa foto: arhiva EVZ

Părintele Gabriel Cazacu susține că Săptămâna Mare este o oportunitate unică de îngrijire spirituală și îndeamnă credincioșii să ofere sufletului o hrană specială în această perioadă. El subliniază că, deși nevoile trupului sunt îndeplinite în fiecare zi, nevoile sufletului trebuie să fie de asemenea luate în considerare.

Preotul Gabriel Cazacu e de părere că spovedania este un instrument duhovnicesc prin care putem mărturisi atât păcatele, cât și faptele bune și ne poate ajuta să obținem armonia dintre trup și suflet, fiind recomandată în această perioadă.

În timpul vieții, ne îngrijim mai mult de trupul nostru, dar și sufletul nostru are nevoie de o îngrijire specială, de hrană, primenire și curățare.

Săptămâna Mare, o oportunitate unică de îngrijire spirituală

„Ar trebui să rețină faptul că nevoile trupului sunt servite de noi toți în fiecare zi a vieții, însă, în afară de trup, noi avem și suflet, iar sufletul are nevoie de o îngrijire specială, de hrană, de primenire și curățare.

Spovedania este un instrument duhovnicesc, prin care ne mărturisim păcatele, dar și faptele bune. Părintele ne întreabă despre cât am dăruit, despre cât am primit și dacă balanța dintre trup și suflet este în armonie”, a spus preotul Gabriel Cazacu.

Potrivit acestuia, în Săptămâna Mare credincioșii trebuie să meargă și la biserică, pentru a lua parte la slujbele rânduite în Săptămâna Sfintelor Pătimiri.

„Deniile sunt cele mai frumoase cântări bisericești. Fiecare Denie este dedicată unui eveniment special din istoria mântuirii noastre.

Astfel, luni este „Pilda celor zece fecioare”, marți va fi despre cele zece fecioare înțelepte și neînțelepte, miercurea ne referim la femeia cea păcătoasă și la vânzarea Domnului Iisus Hristos de către Iuda. Din acest motiv, miercurea postim și în restul perioadelor anului bisericesc. Joi ne referim la Cina cea de Taină și la spălarea picioarelor, iar prinderea Domnului s-a întâmplat, de asemenea, tot în această zi.

Vineri vorbim despre moartea pe Cruce a Domnului, sâmbătă vorbim despre punerea în Mormânt, iar duminică despre Slăvitul Praznic al Învierii”, a mai adăugat preotul.

În continuare, preotul a subliniat că este esențial să fim buni și să ne îngrijim sufletul asemenea salciei curate și fragede pe care o luăm de la biserică, cu muguri proaspeți, care simbolizează învierea și renașterea. În acest fel, putem îmbunătăți calitatea vieții noastre spirituale, potrivit antena3.ro.