Evenimentul Zilei > International > Înfrângere rușinoasă pentru Michael Bloomberg. Miliardarul american iese din cursa prezidențială
Înfrângere rușinoasă pentru Michael Bloomberg. Miliardarul american iese din cursa prezidențială

Înfrângere rușinoasă pentru Michael Bloomberg. Miliardarul american iese din cursa prezidențială

După un rezultat dezastruos în competiția ”Super Tuesday”, Michael Bloomberg a fost nevoit să îți anunțe retragerea din cursa pentru nominalizarea candidaților din Partidul Democrat la alegerile prezidențiale din 2020.

Miliardarul a avut un rezultat nesatisfăcător în cele 14 competiţii din aşa-numita „Super Tuesday”, reuşind să câştige doar teritoriul american Samoa. Intrat în cursă târziu, Michael Bloomberg nu a participat la primele patru competiţii, în Iowa, New Hampshire, Nevada şi Carolina de Sud, arată digi24.ro.

Pe perioada candidaturii sale, el a sperat că va putea câştiga în cadrul unei convenţii contestate, profitând de slăbiciunea campaniei lui Joe Biden. După ”Super Tuesday” a devenit evident însă că Biden recuperează, iar şansele lui Bloomberg s-au prăbuşit.

Miliardarul, fost primar al New York-ului, republican pentru o lungă parte a mandatului său, a fost acuzat în repetate rânduri de contracandidaţii săi că încearcă să „cumpere” nominalizarea partidului.