Campioana în exercițiu a Scoției s-a făcut de rușine chiar la debutul oficial al noului manager al trupei, Brendan Rodgers. Gruparea din Gribraltar s-a impus cu 1-0, grație reușitei lui Lee Casciaro, din minutul 48.

„A fost un meci dominat de noi şi în care am avut destule ocazii de a marcat. Dar uneori se întâmplă şi asta în astfel de meciuri, o minge lungă trimisă spre celălalt careu şi marchezi un gol.

Acum ne-am pus într-o situaţie dificilă (n.r. în vederea returului), dar eu cred că am arătat că merităm să ne calificăm. Normal, nu îţi doreşti niciodată să pierzi un meci. Mai avem o săptămână de antrenamente şi vom arăta mai bine. Nu e o ruşine. Nu am profitat de şansele avute şi ei au făcut-o. Returul va fi ferit. Nu trebuie să ne panicăm. Avem suficientă valoare pentru a ne califica în turul următor. Este o "afacere" în două manşe şi obiectivul nostru e să ne calificăm”, a declarat Brendan Rodgers după meci.

În cazul în care vor triumfa în retur, scoțienii vor accede în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde ar putea întâlni Astra Giurgiu. Tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar ce va avea loc vineri, de la 13:00. Meciurile retur vor avea loc pe 19 şi 20 iulie.