Evenimentul Zilei > Justitie > Înfrângere pentru Dominic Fritz. Instanța a decis suspendarea deciziilor lui privind angajații Primăriei Timișoara
Înfrângere pentru Dominic Fritz. Instanța a decis suspendarea deciziilor lui privind angajații Primăriei Timișoara

Înfrângere pentru Dominic Fritz. Instanța a decis suspendarea deciziilor lui privind angajații Primăriei Timișoara

Useristul Dominic Fritz, a avut parte de o nouă lovitură în instanță, luni, 16 august. Hotărârea prin care a fost aprobată noua organigramă pentru reorganizarea Primăriei Timișoara a fost suspendată de Tribunalul Timiș. Sentința dată de judecători este executorie, însă poate fi atacată cu recurs.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a întâmpinat un nou eșec în instanță. Judecătorii de la Tribunalul Timiș au admis cererea Sindicatului Liber al Angajaţilor (SLA) din Primărie, care a solicitat în numele a 33 de angajați suspendarea noii organigrame pentru reorganizarea instituției, care a intrat în vigoare pe data de 2 august.

O nouă înfrângere pentru Dominic Fritz

Cei 33 de angajați reprezentați de SLA au reclamat că primarul Dominic Fritz a adoptat noua organigramă fără a o supune unei dezbateri prealabile. Prin noua structură stabilită de primarul userist, se desființează un număr de 80 de posturi, dintre care 10 sunt reprezentate de funcții de conducere.

„Admite cererea de chemare în judecată modificată. (…) Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 237/15.06.2021 şi a actelor subsecvente emise în baza respectivei hotărâri (…), examenul de selecţie pentru numirea în noile funcţii publice a funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiul Timişoara şi examenul de selecţie pentru încadrarea în noile compartimente a angajaţilor – personal contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Timişoara”, arată hotărârea Tribunalului Timiş, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, judecătorii de la Tribunalul Timiș au mai decis și suspendarea aplicării tuturor dispozițiilor date de primarul Dominic Fritz în baza HCL-ului de aprobare a noii organigrame a Primăriei, pe un interval de 60 de zile, când va avea loc pronunțarea de fond a magistraților.

Consiliul Local al Timișoara trebuie să plătească reclamanților cheltuieli de judecată în valoare de aproape 17.000 de lei. Sentința dată de magistrați este executorie, însă poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la pronunțare.

Ce posturi noi vrea să înființeze Dominic Fritz la Primăria Timișoara

Reprezentantul SLA din Primăria Timișoara, Tiberiu Negrei, a transmis că, în următoarele 60 de zile, sindicatul va înregistra la instanță acțiunea de anulare a HCL-ului prin care s-a adoptat noua organigramă. În acest sens, se vor discuta motivele pe fond.

„În acţiunea pe fond, pentru anularea HCL privind noua organigramă, se va discuta în detaliu despre lipsa dezbaterii publice a noii organigrame, lipsa avizului comisiei paritare, lipsa informării funcţionarului public”, a declarat Tiberiu Negrei pentru Agerpres.

Noua organigramă, care a intrat în vigoare pe 2 august, conține poziții noi: grădinar-șef, manager de cartier etc. În cadrul Primăriei ar urma să se facă peste 100 de noi angajări pentru „profesioniști, la început de drum”, potrivit useristului Dominic Fritz. Primarul caută servicii juridice din afara instituției pentru a lupta împotriva angajaților din propria administrație, care l-au reclamat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: