El urmează să fie testat în cursul zilei de astăzi (joi, 14 mai), a anunțat soția sa, medicul Adina Alberts. În urmă cu o săptămână, Viorel Cataramă s-a îmbrățișat cu un bolnav de COVID-19, la Bărbulești, localitate în care sunt confirmați 70 de cazuri de contaimnare cu noul coronavirus.

Într-o postare pe Facebook, Adina Alberts a oferit detalii despre starea de sănătate a soțului său, Viorel Cataramă. Ea a precizat că acesta nu prezintă simptomele bolii dar că, pentru mai multă siguranță urmează să fie testat de o echipă medicală mobilă

„Astăzi se împlinește exact o săptămână de când soțul meu s-a autoexpus riscului infectării cu COVID -19. Până în acest moment el nu a dezvoltat simptome caracteristice infectării cu noul coronavirus. Iar de boală SARS-Cov-2 nici nu poate fi vorba. Cu excepția unui episod de dispnee ușoară și a un catar nazal de slabă intensitate, alte simptome nu a dezvoltat. Temperatura corporală nu s-a ridicat peste 37 grade C, iar saturația oxigenului în sângelui arterial periferic (SpO2) nu a scăzut sub 97%. Este momentul să facă o testare. Este exact ceea ce va face astăzi cu ajutorul unei unități medicale mobile ce se va deplasa la domiciliu pentru recoltare”, a precizat Adina Alberts în postarea de pe Facebook.

În urmă cu o săptămână, Viorel Cataramă a mers în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa și s-a îmbrățișat cu mai multe persoane suspecte de contaminare cu noul coronavirus. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au deschis un dosar penal pe numele său pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.