Informaţii noi despre vaccinul AstraZeneca. Veşti bune, de ultimă oră

Informaţii noi despre vaccinul AstraZeneca. Veşti bune, de ultimă oră

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a livrat marţi informaţii noi despre vaccinul AstraZeneca.

Informaţii noi despre vaccinul AstraZeneca. Veşti bune, de ultimă oră. Valeriu Gheorghiţă a precizat că există date noi în privinţa eficacităţii vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 65 de ani.

Mai departe, România poate creşte pragul de vârstă în măsura în care acestea vor fi acceptate de Agenţia Europeană a Medicamentului. În prezent, pragul de vârstă este situat între 18 şi 55 de ani.

Informaţii noi despre vaccinul AstraZeneca

„Cu siguranţă vom reevalua datele ştiinţifice disponibile. Vă reamintesc că în luna februarie există date noi referitoare la eficacitatea vaccinului produs de compania Oxford AstraZeneca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Date care sunt în momentul de faţă în curs de publicare. Acestea vor fi trimise şi către Agenţia Europeană a Medicamentului. În momentul în care vor fi acceptate, şi România, probabil, va creşte acest prag al vârstei la 65 de ani. Dacă datele disponibile vor fi în conformitate cu rata de eficacitate care să ne permită aceste decizii...

Deci este un aspect la care ne uităm cu foarte mare seriozitate. În momentul în care datele disponibile ne vor permite această decizie, vom face acest lucru cu prioritate”, a declarat Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, acesta ştie că există persoane de peste 55 ani care îşi doresc să se vaccineze cu AstraZeneca. Acum, doar cei care au vârste între 18 şi 55 de ani pot beneficia de acest tip de vaccin.

A scăzut rata de incidenţă a cazurilor de Covid-19

Gheorghiţă a divulgat că rata de incidenţă a cazurilor de Covid-19 în rândul lucrătorilor din sistemul medical şi social a scăzut. Astfel, în ultimele 4 săptămâni, ea a scăzut cu peste 87,7%.

La aceste cifre s-a ajuns ca urmare a vaccinării din etapa I, conform spuselor preşedintelui Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Tot el a spus că testarea de rutină cu teste de tip PCR sau teste antigen, strict cu scopul de a decide momentul vaccinării, nu este recomandată.

Gheorghiţă a subliniat că este foarte important ca persoana programată pentru vaccinare să fie supusă unui triaj medical corect şi să nu prezinte simptome de boală acută.

vaccinare-covid.gov.ro