Evenimentul Zilei > Actualitate > Infirmiera îi DONEAZĂ un rinichi pacientului şi îl salvează. Ce a urmat este rupt dintr-un film
Infirmiera îi DONEAZĂ un rinichi pacientului şi îl salvează. Ce a urmat este rupt dintr-un film

Infirmiera îi DONEAZĂ un rinichi pacientului şi îl salvează. Ce a urmat este rupt dintr-un film

Se mai întâmplă şi lucruri frumoase pe lumea asta. Condamnarea la dializă permanentă i-a dat mai întâi speranţa de a ieşi dintr-un fel de ''prizonierat'', apoi o poveste de iubire încoronată cu o căsătorie. Este povestea unui pacient în aşteptarea transplantului şi a infirmierei sale devenită mai întâi samariteană (i-a donat un rinichi) şi, mai apoi, soţia sa.

Protagoniştii sunt Ciacomo, funcţionar administrativ în cadrul comunităţii ebraice din Pisa şi Cinzia, infirmieră.

Insuficienţa renală a lui Giacomo l-a obligat la trei şedinţe săptămânale de dializă, iar în sectorul respectiv al spitalului a întâlnit-o pe Cinzia: între cei doi se aprinde flacăra iubirii, ea hotărăşte să-i doneze un rinichi după ce a descoperit că este un donator compatibil 99%.
Iubirea se consolidează ulterior şi perechea s-a unit prin căsătorie cu toată împotrivirea destinului care probabil ar fi dorit să fie altfel. Din nefericire, la un an după transplant, Giacomo a suferit o criză de respingere şi este  din nou obligat să se supună dializei în aşteptarea unui alt transplant, scrie presa locală.