Evenimentul Zilei > International > Infirmiera britanică infectată cu Ebola se află în stare critică
Infirmiera britanică infectată cu Ebola se află în stare critică

Infirmiera britanică infectată cu Ebola se află în stare critică

Infirmiera britanică infectată cu virusul Ebola şi izolată de marţi într-un spital din Londra, se află într-o stare critică.

Royal Free Hospital "anunţă cu regret că starea lui Pauline Cafferkey s-a deteriorat progresiv în ultimle două zile şi că ea se află de acum în stare critică", au anunţat într-un comunicat medicii care o îngrijesc pe infirmiera întoarsă duminică seara din Sierra Leone.

Ea a primit în ultimele zile tratament antiviral experimental şi plasmă sanguină prelevată de la o persoană care a supravieţuit actualei epidemii de febră hemoragică, fiind îngrijită într-un spital în care a fost internat în toamnă şi voluntarul William Pooley, infectat cu Ebola în Sierra Leone şi externat după ce s-a vindecat.

Ca şi el, Pauline Cafferkey a fost internată în izolator, unde accesul este rezervat doar personalului calificat, într-un pat aşezat sub un cort ce dispune de un sistem de ventilaţie autonom.

"Pauline este aşezată sub cort, citeşte, mănâncă puţin şi discută cu familia. Următoarele zile vor fi decisive. Starea sa s-ar putea agrava", a povestit miercuri doctorul Michael Jacobs, specialist în boli infecţioase la Royal Free Hospital, potrivit Mediafax.

Pauline Cafferkey, în vârstă de 39 de ani, lucra pentru ONG-ul Salvaţi Copiii la centrul medical britanic Kerry Town, în Sierra Leone, înainte de a reveni în Marea Britanie, duminică seara.

Numărul deceselor cauzate de febra hemoragică Ebola în Africa de Vest s-a ridicat la 7.890 dintr-un total de 20.171 de cazuri înregistrate în principalele trei țări afectate, potrivit bilanțului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentat miercuri și realizat pe 28 decembrie.