Evenimentul Zilei > Actualitate > ÎNFIORĂTOR! O bătrână a fost UCISĂ şi MÂNCATĂ de CÂINI. Detalii ŞOCANTE
ÎNFIORĂTOR! O bătrână a fost UCISĂ şi MÂNCATĂ de CÂINI. Detalii ŞOCANTE

ÎNFIORĂTOR! O bătrână a fost UCISĂ şi MÂNCATĂ de CÂINI. Detalii ŞOCANTE

O bătrână bolnavă de Alzhaimer a sfârşit, înfiorător, ucisă şi mâncată de câini, într-o livadă din oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Femeia de 71 de ani dispăruse de două zile de la căminul de bătrâni unde îşi trăia ultimii ani ai vieţii. Poliţiştii au găsit cadavrul fără mâini şi au transmis că, cel mai probabil, moartea a survenit ca urmare a muşcăturilor de animale.

Sfârşit cumplit pentru o bătrână bolnavă din localitatea Ulmi. Internată în urmă cu cinci luni în căminul de bătrâni din oraşul Pucioasa, femeiea, care suferea de Alzhaimer, a fost găsită sfâşiată de câini, într-o livadă din apropiere, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Personalul căminului o dăduse dispărută, la poliţie, de vineri după amiaza.

Bătrâna era văduvă şi nu avea copii. Trupul neînsufleţit a fost găsit la circa trei kilometri distanţă de cămin, în curtea unui localnic. Un martor a povestit, pentru targoviste.news, că biata femeie nu mai avea mâini, atunci când a fost găsită. Cel mai probabil, bătrâna s-a rătăcit în timp ce se îndrepta spre un magazin din apropiere, acolo de unde obişnuiesc pacienţii să îşi mai cumpere câte ceva.

Poliţiştii au anunţat că au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. “Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind decesul unei femei, posibil survenit ca urmare a unor muşcături de animale”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a declanşat o anchetă internă pentru a se stabili dacă vina dispariţiei aparţine personalului căminului. Directoarea instituţiei, Cerasela Gurgu, susţine că bătâna a fost căutată de personalul centrului, dar nu a fost găsită. Au aflat de la poliţişti că a murit.

Tragedia se poate repeata însă, deoarece căminul nu mai are paznici de doi ani de zile iar cei 50 de bătrâni internaţi acolo sunt supravegheaţi de doar trei infirmiere. În plus, susţin localnicii, în zonă sunt foarte mulţi câini fără stăpân.

În noiembrie 2014, o altă bătrână a fost ucisă de un câine. Tragedia a avut loc în satul Măgura, din comuna Bezdead.