Au fost chestionate 43.000 de femei despre principalul motiv de divorț. Iar rezultatul sondajului este uimitor, deşi  sunt invocate destul de constant infidelitatea şi abuzul, cea  mai surprinzătoare adăugare a fost pur și simplu plictiseala.

Această lipsă a intereselor comune într-o viață de lungă durată poate, de asemenea, să conducă la cel de-al doilea motiv de pe listă ", a spus reprezentatul NextLove, Sigurd Vedal.  "În timp ce infidelitatea ar putea fi uneori o modalitate eficientă de salvare a unor căsătorii, ea poate fi, de asemenea, responsabilă pentru desființarea altora".

De fapt, 29,2% dintre femeile chestionate au declarat adulterul ca motiv pentru a-și părăsi căsnicia.  Un impresionant 10,9% dintre respondenți au declarat certurile constante, bătăi de cap și argumentând ca un motiv-cheie pentru a se despărți de soți, în timp ce lipsa de intimitate se află pe locul patru.

Cele mai multe femei doresc entuziasm în dormitor și o viață sexuală activă – dacă nu primesc acest lucru acasă, îl vor căuta în altă parte și pot duce la eventuala defalcare a căsniciei lor.  "Lipsa de intimitate poate distruge o căsnicie și poate duce la cupluri care să ducă vieți complet separate. Noi găsim că mulți dintre utilizatorii noștri de sex feminin și de sex masculin se înscriu exact din cauza acestei situații fără sex în cuplul lor ", a explicat Vedal.

Venind la numărul cinci, cu 5,6% din răspunsuri este boala mintală ca motiv pentru divorț.  A trăi cu un partener cu probleme de sănătate mintală poate fi o provocare și deseori, în ciuda eforturilor lor, căsătoria se va prăbuși.  Urmând îndeaproape cu 5% din răspunsuri este un comportament greșit, ceea ce este practic un comportament inacceptabil dacă acesta este emoțional, financiar sau fizic.

Locul numărul șapte merge la plictiseală, un ucigaș de relații care a fost dat de 4,2% din respondenții de sex feminin. Mai degrabă, cercetătorii de la Universitatea din Winnipeg au descoperit ca cel mai comun mod de a descrie relaţia lor era: "plictisitor".

Mai grav, abuzul fizic vine la numărul opt. Nu este surprinzător faptul că femeile aflate în relații abuzive încearcă să iasă din situația lor nefericită, adesea periculoasă.

Problemele de uz casnic și de bani iau ultimele două locuri pe lista.  "Cred că această listă reprezintă destul de bine de ce multe femei își încheie căsnicia și solicită divorțul" a concluzionat dl Vedal, citat de dailymail.