Infernul grecilor antici, localizat în America Latină

Infernul grecilor antici, localizat în America Latină

În secolul al VIII-lea î.Hr., poetul grec Hesiod a descris, în poemul genealogic Teogonia, consacrat panteonului divinităților, un loc la capătul Pământului unde locuiesc gorgonele, unde zeul Atlas apare ca un munte uriaș și unde într-o mare prăpastie sunt mări primejdioase.

Descrierea lui Hesiod pare să se potrivească cu misterioasele ruine labirintice de la situl Chavin de Huantar (foto) din Anzii peruvieni, potrivit dr. Enrico Mattievich, profesor de fizică pensionat de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro.

Dr. Mattievich a scris o carte intitulată „Călătorie către infernul mitologic”, în 2011, care sugerează că Infernul în care a călătorit eroul epic grec Odiseu este situat în America de Sud.

O parte a acestei cărți explorează asemănările dintre Chavin de Huantar și descrierea lui Hesiod.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu numai că descrierile geografice ale lui Hesiod se potrivesc sitului, dar legendele locale se potrivesc și cu mitul grecesc, iar artefactele din templu par să corespundă descrierii poetul grec.

Asemănări geografice

Hesiod a scris despre locuința gorgonelor:

„... Sumbru și umed și detestat chiar de zei - această prăpastie este atât de mare încât, odată trecute porțile, nu se ajunge la fund în cursul unui an întreg, ci ești aruncat în mări furtunoase…”.

Mattievich se întreabă dacă acest lucru descrie gura râului Amazon.

Sau descrie lungimea călătoriei periculoase peste ocean până în America de Sud, urmată de călătoria pe Amazon până la porțile Pongo de Manseriche - un defileu adânc și îngust care sugrumă râul Marañon.

În Marañon se formează adesea vârtejuri periculoase.

Hesiod a scris:

„Există, de asemenea, Casa mohorâtă a nopții, nori înfricoșători o învăluiesc în întuneric. Înaintea ei [Casa Nopții] ... [Atlas] stă drept”.

Chavin de Huantar este o stâncă înaltă în fața Anzilor mult mai mari.

Este „Casa Nopții” - locuința Gorgonei?

Este „Atlasul” unul dintre munții Anzilor?

O sculptură a unei zeități îngrozitoare în mijlocul ruinelor labirintice din Chavin de Huantar este Gorgona din mitul grecesc, potrivit lui Mattievich.

Sculptura „Gorgon” este descrisă ca înlănțuită în mijlocul labirintului subteran, pe un stâlp de aproximativ 4,5 metri înălțime.

Statuile din jurul palatului sunt capete de piatră grotești, care, poate, înfățișează martorii împietriți ai puterii Gorgonei.

Deasupra Gorgonei este o mică cameră de sacrificiu din care sângele victimelor curgea în gura zeității.

Mattievich a scris despre experiența sa vizitând site-ul:

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric