Evenimentul Zilei > International > VIDEO. LOCUL UNDE S-A DEZLĂNŢUIT INFERNUL! 449 de morţi după ce versantul unui deal s-a prăbuşit
VIDEO. LOCUL UNDE S-A DEZLĂNŢUIT INFERNUL! 449 de morţi după ce versantul unui deal s-a prăbuşit

VIDEO. LOCUL UNDE S-A DEZLĂNŢUIT INFERNUL! 449 de morţi după ce versantul unui deal s-a prăbuşit

Locul unde s-a dezlănţuit infernul! Corpurile a 499 de persoane care şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren produse la 14 august în Sierra Leone au fost recuperate, potrivit relatărilor de duminică ale presei locale, informează Xinhua. Printre victime se numără 162 de bărbaţi, 163 de femei, 70 de băieţi şi 86 de fete, şi încă alte 18 corpuri, informează ziarul local Awoko.

Versantul unui deal s-a prăbuşit din cauza ploilor abundente în prima parte a zilei de 14 august, ucigând locuitori şi distrugând case, la periferia oraşului Freetown, capitala statului Sierra Leone, lăsând 2.000 de persoane fără locuinţă.

 

Şapte zile de doliu naţional în Sierra Leone 

Ernest Bai Koroma, preşedintele statului Sierra Leone, a decretat şapte zile de doliu naţional. Ajutoare umanitare au sosit din ţări precum China şi Ghana. Potrivit ambasadei chineze din Sierra Leone, guvernul chinez a decis să acorde un ajutor guvernamental de un milion de dolari guvernului din Sierra Leone, potrivit agerpres.ro. 

Guvernul statului Ghana a contribuit cu ajutoare în valoare de un milion de dolari destinate victimelor incendiului şi alunecărilor de teren din Sierra Leone.