Iker Casillas a scăpat cu viață din cea mai grea încercare a vieții sale. Legendarul portar a suferit un infarct miocardic acut, miercuri, în timpul unui antrenament pe care îl efectua alături de colegii de la FC Porto.

Spaniolul a ajuns la spital, a fost stabilizat și medicii i-au montat un cateter, care ajută la lărgirea diametrului interior al vaselor de sânge pentru a facilita o cât mai bună circulație. „Totul e sub control aici. Am trecut printr-o mare spaimă, dar forțele au rămas intacte”, a anunțat fotbalistul, de pe patul de spital.

„Din fericire, totul a fost doar o sperietur ă . Mulțumesc tuturor pentru toate gândurile bune. Așa cum mi-a spus o bună prietenă, viața are modalități ciudate de a ne reaminti că trebuie trăită în fiecare secundă”, a afirmat și Sara Carbonaro, soția lui Iker.

Își prelungise contractul pentru încă doi ani

Casillas va împlini 38 de ani la data de 20 de mai și, foarte probabil, își va anunța retragerea la finalul sezonului. Goalkeeperul ar fi vrut să mai joace încă două sezoane la Porto, își prelungise contractul, dar problemele cardiace i-au schimbat planurile. „Va putea avea o viață normală, dar nu va mai juca fotbal profesionist”, a declarat Juan Antonio Corbalán, un cunoscut doctor spaniol, pentru cotidianul „AS”.

A câștigat Liga Campionilor la 18 ani

Casillas va pune capăt, forțat, unei cariere fabuloase. Mic de înălțime pentru un portar, 1,82 metri, Iker a debutat la Real Madrid la vârsta de 18 ani, în 1999.

Un an mai târziu, în 2000, a câștigat Liga Campionilor, cu patru zile înainte de-a împlini 19 ani. Iker n-a mai ieșit din poartă și a fost om de bază până în 2015, atunci când s-a transferat în Portugalia, la Porto. Casillas a fost om de bază al naționalei Spaniei în perioada 2000-2016 și a fost selecționat de 167 de ori. A devenit campion european în 2008 și 2012 și campion mondial în 2010. A cucerit de trei ori Liga Campionilor, cu Real (2000, 2002 și 2014) și a devenit campion al Spaniei de cinci ori (2001, 2003, 2007, 2008 și 2012).

Face parte dintr-un club select, alături de Franz Beckenbauer, Didier Deschamps fotbaliști care au câștigat un mondial, un european și o Ligă a Campionilor. În 2007, legendarul portar și-a asigurat mâinile pentru suma de 7,5 milioane de euro.

Este căsătorit cu Sara Carbonaro, o cunoscută jurnalistă specializată în sport, și are doi băieți: Lucas și Martin.

Țucudean, noi probleme cu inima

George Țucudean, golgheterul Ligii I, trebuie să revină la clinica din Austria, acolo unde a fost operat la inimă, pentru a fi consultat. Fotbalistul celor de la CFR Cluj ar putea să suporte o nouă intervenție chirurgicală, după ablația care a avut ca scop reglarea problemelor cardiace, anunță „Gazeta Sporturilor”. Conform apropiaților jucătorului, acesta se teme că ar putea avea în continuare probleme cu inima, iar antrenorul Dan Petrescu nu se mai poate baza pe el în acest final de sezon. În urma consultației, doctorii vor decide dacă Țucudean va fi supus unei noi ablații. Atacantul a simțit în ziua meciului cu FC Viitorul (scor 3-1) că i-a crescut ritmul cardiac și a anunțat că nu poate să joace.