Evenimentul Zilei > Actualitate > Industria CĂPŞUNELOR pusă în GENUNCHI: Sabotorul este şi acum căutat pentru contaminarea fructelor cu ACE
Industria CĂPŞUNELOR pusă în GENUNCHI: Sabotorul este şi acum căutat pentru contaminarea fructelor cu ACE

Industria CĂPŞUNELOR pusă în GENUNCHI: Sabotorul este şi acum căutat pentru contaminarea fructelor cu ACE

Poliția australiană continuă urmărirea sabotorului de căpșuni care a speriat o ţară întreagă punând industria fructelor în genunchi. Aproape șase incidente au fost raportate de la mai multe mărci de căpșuni în șase state. Criza s-a declanşat după ce un bărbat a fost spitalizat deoarece a înghiţit un ac care a fost ascuns într-o căpşună, notează Daily Mail.

În Noua Zeelandă, supermarketurile și hipermarketurile nu mai vând deloc aceste fructe importate din Australia, ca măsură de precauție. Iar ministrul Sănătății, Greg Hunt, a dispus o anchetă federală privind contaminarea.

"Aceasta este o crimă, este destinată să rănească și, poate, chiar mai rău, este un atac asupra oamenilor", a spus Hunt.  Poliția din Queensland conduce o anchetă privind sursa acelor, iar guvernul  oferă o recompensă de 100.000 de dolari pentru oricine are informații care duc la arestarea făptașilor.

Primele cazuri de căpșune cu ace au apărut în Queensland și s-au răspândit în New South Wales, Victoria, Australian Capital Territory, Australia de Sud şi Tasmania. Supermarketurile Coles și Aldi au scos toate căpșunile din rafturile lor în toată țara, cu excepția Australiei de Vest, ca măsură de precauție pentru populaţie, mai notează sursa menţionată.