Toţi cei 10 condamnaţi au scăpat de închisoare, dar vor fi obligaţi să le plătească victimelor daune materiale şi morale. În deflagraţia de atunci un poliţist de 41 ani a orbit şi de atunci familia lui se descurcă extrem de greu. El ar urma să primească daune în valoare de 1,5 milioane de euro, potrivit stirileprotv.ro

În noaptea de 18 spre 19 februarie 2012 o acumulare de gaze a produs o deflagraţie într-o discotecă din Sighet. 7 persoane au fost rănite şi au fost transportate de urgenţă cu un elicopter la spital. La câteva ore o a doua explozie a zguduit localul, în timp ce anchetatorii se aflau la faţa locului.

Darius era poliţist la biroul de investigaţii criminale şi intrase în clădire pentru cercetări. A fost surpins de suflul celei de-a doua deflagraţii şi a suferit o leziune pe creier care l-a lăsat fără vedere.

Locuieşte cu soţia şi cei doi copii într-un apartament din Baia Mare. Este şi acum marcat de momentele de groază care i-au schimbat definitiv viaţa.

În octombrie 2015, Darius a fost a fost supus unui transplant cu celule stem, în Thailanda, însă până acum nu s -a observat niciun rezultat, deşi teoretic, la cel mult 6 luni de la intervenţie ar fi trebuit să se vadă un progress.

Anca Perhaiță, soţia: “Aşa cum suntem, suntem în binele nostru. El face recuperare singur, mai merge pe bicicletă, sta cu copiii, îi ascultă şi ii ajuta al lecţii”.

Soţia lui munceşte din greu pentru familie, însă niciunul dintre soţi nu şi-a pierdut speranţa.

În explozia de acum şase ani, 10 persoane au fost rănite: 3 poliţişti, 2 pompieri, 1 notar şi 4 civili. Apoi directorul general al companiei de gaz, victimă în explozie, a murit la spital.

Ulterior au fost trimise în judecată 10 persoane, dar şi firma de gaz şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Toţi cei condamnaţii în cazul exploziilor din 2012 din Sighet au scăpat de închisoare, unul fiind chiar achitat.