Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil. O femeie infectată cu Covid, prinsă de jandarmi fără mască
Incredibil. O femeie infectată cu Covid, prinsă de jandarmi fără mască

Incredibil. O femeie infectată cu Covid, prinsă de jandarmi fără mască

Jandarmii din Arad au prins vineri într-o stație de tramvai, o femeie de 52 de ani diagnosticată cu COVID-19. Femeia a plecat din izolare și nici nu purta pe stradă mască de protecție.

Conform Jandarmeriei Arad, un echipaj a depistat vineri într-o stație de tramvai o femeie de 52 de ani care nu purta masca de protecție sanitară.

Jandarmii i-au cerut femeii să se legitimeze, pentru că a încălcat legea și urmează să fie sancționată. Femeia a refuzat cu insistență să dea relații cu privire la datele de identitate.

„După ce i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi condusă la sediul Poliției pentru stabilirea identității, aceasta a cedat și le-a oferit jandarmilor datele solicitate. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit faptul că pe numele persoanei în cauză există o alertă de tip suspiciune persoană infectată cu coronavirus, drept urmare s-a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, pentru confirmarea alertei. Conform autorității respective, femeia este declarată pozitivă la virusul SARS Cov-2 și figura în izolare la locul declarat, în perioada 24.10 – 06.11.2020”, a transmis Jandarmeria Arad.

Femeia a fost amendată și va rămâne în izolare

Jandarmii au întocmit pe numele femeii acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, şi au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2, respectiv nerespectarea perioadei de izolare.

Conform prevederilor legale, femeia va rămâne în izolare la locul declarat, până la finalizarea perioadei.

România a înregistrat 10.260 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Strategică (GCS), scrie Gândul.

Acesta este un nou record în ceea ce privește numărul de noi cazuri înregistrate în 24 de ore.

De asemenea, în aceeași perioadă s-au înregistrat 123 de noi decese. Cele 123 de persoane decedate (69 bărbați și 54 femei), erau internate în spitale din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.